Bestuurder onder invloed van drie soorten drugs aangehouden na opvallend rijgedrag

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 mei viel een bestuurder van een auto wel erg op met diens rijgedrag. Bij de verkeerslichten op de N207 sloeg zijn auto zes keer af, waarop het politieteam van Kaag en Braassem de bestuurder wilde controleren. Hier had de man echter geen trek in en hij koos het hazenpad. 

Met de vlam in de pijp reed de bestuurder van de auto richting Alphen. Na een korte achtervolging en een goede samenwerking tussen het politieteam van Kaag en Braassem en dat van Alphen kon de auto tot stilstand gebracht worden.  

De 20-jarige bestuurder uit Rijswijk had maar liefst drie soorten drugs tot zich genomen en hij was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Hij had met de eveneens 20-jarige bijrijder een contactverbod vanwege een door hen eerder gepleegde woningoverval met geweld. Doordat zij het contactverbod overtraden heeft de politie op last van de Officier van Justitie de mannen aangehouden. Op het bureau weigerde de bestuurder alle medewerking aan een bloedonderzoek.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.