Bestuurder onder invloed van drie soorten drugs aangehouden na opvallend rijgedrag

In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 mei viel een bestuurder van een auto wel erg op met diens rijgedrag. Bij de verkeerslichten op de N207 sloeg zijn auto zes keer af, waarop het politieteam van Kaag en Braassem de bestuurder wilde controleren. Hier had de man echter geen trek in en hij koos het hazenpad. 

Met de vlam in de pijp reed de bestuurder van de auto richting Alphen. Na een korte achtervolging en een goede samenwerking tussen het politieteam van Kaag en Braassem en dat van Alphen kon de auto tot stilstand gebracht worden.  

De 20-jarige bestuurder uit Rijswijk had maar liefst drie soorten drugs tot zich genomen en hij was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Hij had met de eveneens 20-jarige bijrijder een contactverbod vanwege een door hen eerder gepleegde woningoverval met geweld. Doordat zij het contactverbod overtraden heeft de politie op last van de Officier van Justitie de mannen aangehouden. Op het bureau weigerde de bestuurder alle medewerking aan een bloedonderzoek.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.