Betrokkene bij drugslab Hoogmade blijft in voorarrest

De 45-jarige Erwin D. uit Leiden zit in voorarrest wegens zijn betrokkenheid bij de invoer van cocaïne bij een drugslab in Hoogmade. D. zijn schoonmoeder is ernstig ziek en daarom vroeg hij om vrijlating uit zijn voorarrest. De rechtbank in Den Haag heeft dit verzoek afgewezen. Sinds juli 2020 zit D. in huis van bewaring. 

Op 27 december 2019 vond de politie een drugslab in verschillende loodsen aan de Van Klaverweijdeweg in Hoogmade, na een tip. De agenten vonden in de loodsen chemische grondstoffen en verschillende soorten drugs. Maanden later werden twee verdachten opgepakt.  

De man uit de sleutelstad wordt ervan verdacht dat hij betrokken is bij de invoer van zo’n veertig kilo cocaïne uit Colombia. In het drugslab aan de Van Klaverweijdeweg in Hoogmade werden ook synthetische drugs aangetroffen zoals xtc, speed en crystal meth.  

Nul op rekest 

Ondanks pogingen om Erwin D. op vrije voeten te krijgen, geeft het Openbaar Ministerie nul op rekest. Volgens hen was D. een belangrijke schakel in het opzetten van het drugslab. Mede door het onderscheppen van versleutelde berichten via EncroChat, kwam justitie de man op het spoor. Volgens de advocaat van D. zijn de berichten op onrechtmatige manier verkregen. Hij wil dat de rechter verder onderzoek doet. De zaak gaat verder op 1 juli 2021. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.