Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt je uit!

Vind je ook dat je meer moet bewegen? Kom van je stoel, letterlijk! Uit de winterstand en in de zomerstand; ons lijf moet weer worden aangezet. Vaak wordt aan de sportschool gedacht en dan zakt de moed je wellicht in de schoenen, maar wist je dat natuurlijk bewegen ook een belangrijke rol speelt bij een gezonder leven?

Wat is natuurlijk bewegen? Elke dag beweeg je: je loopt de trap een paar keer op en af, je brengt het oud papier naar de schuur, enzovoort. Natuurlijk bewegen houdt in: het optimaliseren van het dagelijkse bewegen. In plaats van dat je de lift neemt, neem je de trap. In plaats van dat je met de auto gaat, fiets of loop je. Tuinieren, klussen, klusjes in huis doen, auto wassen; je bent fysiek in de weer. Dit is anders dan sporten in de sportschool, waar je bepaalde spiergroepen traint of specifieke doelen nastreeft. Bij natuurlijk bewegen gaat het simpelweg om meer in beweging komen. En dat is een logische stap! Vooral als dat natuurlijk bewegen ook buiten plaatsvindt. Mensen die eerst het natuurlijk bewegen optimaliseren, ervaren dat ze meer energie hebben gedurende de dag. De stap naar de sportschool is dan een minder hoge drempel.

Daarnaast is het heel goed voor je fysieke én mentale gezondheid om te wandelen. Elke dag een ommetje, al is het maar van 20 minuten, helpt je om je fitter te voelen. En dat merk je zowel in je lichaam als in je geest!

Tips om op een natuurlijke manier in beweging te komen:

  • Doe het samen! Vraag bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of goede buur om samen een stukje te wandelen of de auto te wassen.
  • Doe tijdens het bewegen iets anders wat je leuk vindt, zoals het luisteren van muziek, een podcast of een luisterboek. Wie weet maak je er ook nog wel een dansje bij als je muziek luistert en heb je nog éxtra beweging!
  • Zet wekkers of reminders om jezelf eraan te herinneren in beweging te komen.
  • Beloon jezelf! Verdien bijvoorbeeld met elk beweegmoment een punt en spaar voor leuke dingen die je jezelf cadeau mag doen na al je inspanning.

Heb je nou wat extra hulp nodig bij het in beweging komen? Bruisend Brein is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezonder wil worden in lichaam en/of geest. Zo is er een orthomoleculair therapeut die meedenkt met voeding(supplementen) en de invloed van je darmen op jouw welzijn. Daarnaast is er een sportcoach die jou op weg helpt in het sporten en samen met jou een plan kan opstellen om meer in beweging te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op www.bruisendbrein.nl of neem contact op met info@bruisendbrein.nl.

Bruisend Brein is heel erg benieuwd naar hoe jij het bewegen optimaliseert. Wat doe jij om meer natuurlijk te bewegen? Zij zijn benieuwd. Stuur een filmpje, foto of tekst in naar info@bruisendbrein.nl.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige gisteren 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.