Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt je uit!

Vind je ook dat je meer moet bewegen? Kom van je stoel, letterlijk! Uit de winterstand en in de zomerstand; ons lijf moet weer worden aangezet. Vaak wordt aan de sportschool gedacht en dan zakt de moed je wellicht in de schoenen, maar wist je dat natuurlijk bewegen ook een belangrijke rol speelt bij een gezonder leven?

Wat is natuurlijk bewegen? Elke dag beweeg je: je loopt de trap een paar keer op en af, je brengt het oud papier naar de schuur, enzovoort. Natuurlijk bewegen houdt in: het optimaliseren van het dagelijkse bewegen. In plaats van dat je de lift neemt, neem je de trap. In plaats van dat je met de auto gaat, fiets of loop je. Tuinieren, klussen, klusjes in huis doen, auto wassen; je bent fysiek in de weer. Dit is anders dan sporten in de sportschool, waar je bepaalde spiergroepen traint of specifieke doelen nastreeft. Bij natuurlijk bewegen gaat het simpelweg om meer in beweging komen. En dat is een logische stap! Vooral als dat natuurlijk bewegen ook buiten plaatsvindt. Mensen die eerst het natuurlijk bewegen optimaliseren, ervaren dat ze meer energie hebben gedurende de dag. De stap naar de sportschool is dan een minder hoge drempel.

Daarnaast is het heel goed voor je fysieke én mentale gezondheid om te wandelen. Elke dag een ommetje, al is het maar van 20 minuten, helpt je om je fitter te voelen. En dat merk je zowel in je lichaam als in je geest!

Tips om op een natuurlijke manier in beweging te komen:

  • Doe het samen! Vraag bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of goede buur om samen een stukje te wandelen of de auto te wassen.
  • Doe tijdens het bewegen iets anders wat je leuk vindt, zoals het luisteren van muziek, een podcast of een luisterboek. Wie weet maak je er ook nog wel een dansje bij als je muziek luistert en heb je nog éxtra beweging!
  • Zet wekkers of reminders om jezelf eraan te herinneren in beweging te komen.
  • Beloon jezelf! Verdien bijvoorbeeld met elk beweegmoment een punt en spaar voor leuke dingen die je jezelf cadeau mag doen na al je inspanning.

Heb je nou wat extra hulp nodig bij het in beweging komen? Bruisend Brein is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezonder wil worden in lichaam en/of geest. Zo is er een orthomoleculair therapeut die meedenkt met voeding(supplementen) en de invloed van je darmen op jouw welzijn. Daarnaast is er een sportcoach die jou op weg helpt in het sporten en samen met jou een plan kan opstellen om meer in beweging te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op www.bruisendbrein.nl of neem contact op met info@bruisendbrein.nl.

Bruisend Brein is heel erg benieuwd naar hoe jij het bewegen optimaliseert. Wat doe jij om meer natuurlijk te bewegen? Zij zijn benieuwd. Stuur een filmpje, foto of tekst in naar info@bruisendbrein.nl.


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.