Pixabay
Advertorial Voor Kinderen

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt je uit!

Vind je ook dat je meer moet bewegen? Kom van je stoel, letterlijk! Uit de winterstand en in de zomerstand; ons lijf moet weer worden aangezet. Vaak wordt aan de sportschool gedacht en dan zakt de moed je wellicht in de schoenen, maar wist je dat natuurlijk bewegen ook een belangrijke rol speelt bij een gezonder leven?

Wat is natuurlijk bewegen? Elke dag beweeg je: je loopt de trap een paar keer op en af, je brengt het oud papier naar de schuur, enzovoort. Natuurlijk bewegen houdt in: het optimaliseren van het dagelijkse bewegen. In plaats van dat je de lift neemt, neem je de trap. In plaats van dat je met de auto gaat, fiets of loop je. Tuinieren, klussen, klusjes in huis doen, auto wassen; je bent fysiek in de weer. Dit is anders dan sporten in de sportschool, waar je bepaalde spiergroepen traint of specifieke doelen nastreeft. Bij natuurlijk bewegen gaat het simpelweg om meer in beweging komen. En dat is een logische stap! Vooral als dat natuurlijk bewegen ook buiten plaatsvindt. Mensen die eerst het natuurlijk bewegen optimaliseren, ervaren dat ze meer energie hebben gedurende de dag. De stap naar de sportschool is dan een minder hoge drempel.

Daarnaast is het heel goed voor je fysieke én mentale gezondheid om te wandelen. Elke dag een ommetje, al is het maar van 20 minuten, helpt je om je fitter te voelen. En dat merk je zowel in je lichaam als in je geest!

Tips om op een natuurlijke manier in beweging te komen:

  • Doe het samen! Vraag bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of goede buur om samen een stukje te wandelen of de auto te wassen.
  • Doe tijdens het bewegen iets anders wat je leuk vindt, zoals het luisteren van muziek, een podcast of een luisterboek. Wie weet maak je er ook nog wel een dansje bij als je muziek luistert en heb je nog éxtra beweging!
  • Zet wekkers of reminders om jezelf eraan te herinneren in beweging te komen.
  • Beloon jezelf! Verdien bijvoorbeeld met elk beweegmoment een punt en spaar voor leuke dingen die je jezelf cadeau mag doen na al je inspanning.

Heb je nou wat extra hulp nodig bij het in beweging komen? Bruisend Brein is er voor iedereen die op een natuurlijke manier gezonder wil worden in lichaam en/of geest. Zo is er een orthomoleculair therapeut die meedenkt met voeding(supplementen) en de invloed van je darmen op jouw welzijn. Daarnaast is er een sportcoach die jou op weg helpt in het sporten en samen met jou een plan kan opstellen om meer in beweging te komen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem eens een kijkje op www.bruisendbrein.nl of neem contact op met info@bruisendbrein.nl.

Bruisend Brein is heel erg benieuwd naar hoe jij het bewegen optimaliseert. Wat doe jij om meer natuurlijk te bewegen? Zij zijn benieuwd. Stuur een filmpje, foto of tekst in naar info@bruisendbrein.nl.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport vandaag 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur vandaag 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige gisteren 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.