Dennis

Bewoners van de Akkerdistel in Oude Wetering toveren een verwilderde groenstrook om in een paradijs!

De bewoners van de Akkerdistel hadden vorig jaar de gemeente gevraagd of ze iets konden doen aan de verwildering van hun groenstrook.

Helaas kon de gemeente niet helemaal meegaan in de wens van de bewoners om de gehele groenstrook in zijn geheel opnieuw te beplanten.

Echter was er wel een mogelijkheid om deze groenstrook met de straat te adopteren, hiervoor is er vanuit de gemeente het plan Groen en Doen in het leven geroepen. dit idee zagen de bewoners wel zitten.

Zo is er samen met de verantwoordelijke van groenvoorziening een plan van aanpak opgesteld. De gemeente stond garant voor het verwijderen van de bossages, en het plantklaar maken van de groenstrook. 

Het plantmateriaal, groenblijvende struikjes werd geleverd door de gemeente. De bewoners hebben de kosten van o.a.de beschoeiing van het plant vak de grasmatten en de overige extra’s voor hun rekening genomen. Ook hebben de bewoners gezamenlijk de werkzaamheden voor hun rekening genomen. 

De bewoners zijn nu wel verantwoordelijk voor het onderhoud aan hun groenstrook, maar daar hebben ze dan ook wel een prachtig paradijs voor teruggekregen!


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.