Evelijne Stoof

Bezoek de molens over weg en water

Kaag en Braassem doet op zaterdag 14 mei mee met de Nationale Molendag. Kaag en Braassem Promotie heeft in samenwerking met De Rijnlandse Molenstichting een activiteitenprogramma opgesteld. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt die zaterdag van alles rondom de molens georganiseerd.

VAREN LANGS DE MOLENS – STAP UIT!

Tijdens de ‘Hop On Hop Off’ vaartocht in Rijpwetering varen bezoekers mee door de polder. Bij de Waterloosmolen, de Adermolen en de Buurtermolen kan men van boord. De Lijkermolen I en II en de Kagermolen zijn vanaf het water te bewonderen. Bij de Buurtermolen, gelegen op het normaal niet te bereiken Buurtereiland, is een molenkunstexpositie. Bekijk de molens vanbinnen en vanbuiten, de molenaars vertellen iedereen er graag over.

Aan boord zijn molenaars (in opleiding) tijdens de vaartocht als gids aanwezig. Het start- en eindpunt is bij Eetcafé De Vergulde Vos. Ongeveer elk half uur vertrekt er een boot (tot 15.30 uur). Voor wie op de boot blijft zitten, duurt de vaartocht ruim een uur. Wie de drie molens een bezoekje brengt, is ongeveer tweeënhalf uur onderweg.

(KINDER)ACTIVITEITEN

Bij Lijkermolen I in Rijpwetering worden diverse leuke (kinder-)activiteiten georganiseerd. Hier zijn onder andere een mini-kinderboerderij, verhalenverteller ‘Meester Patrick vertelt’ en is er bij mooi weer harmonicamuziek. Ook is er een molenkleurwedstrijd met leuke prijzen.

FOTOWEDSTRIJD

Molens zijn altijd fotogeniek. Als locatie voor je trouwfoto's of gewoon omdat ze uit zichzelf stralen in het landschap. Heb of maak je een feestelijke (trouw)foto bij een van de twintig molens in Kaag en Braassem? Dan maak je kans op een lunchbon van De Vergulde Vos t.w.v. €25. Foto’s mogen tot 31 mei 2022 per mail naar webredactie@rondomkaagenbraassem.nl. Toegestuurde foto's mogen gebruikt worden in uitingen van Kaag en Braassem Promotie.

ELKE DAG MOLENDAG

Op zondag 15 mei zijn enkele molens open voor bezichtiging, echter niet allemaal. Welke molens deze dag open zijn, is te vinden op www.molens.nl/nationalemolendag. Daarnaast kun je het hele jaar door verschillende routes Molens en Meer volgen. Er is een wandel-, fiets- én vaarroute die je, op eigen gelegenheid, langs veel molens en diverse leuke bezienswaardigheden, bijzondere plekken en gezellige horecagelegenheden voert. Bij de meeste molens liggen flyers met de routes. De drie verschillende routes zijn ook te vinden op www.rondomkaagenbraassem.nl/routes.

Meer lezen over het programma van Molendag Kaag en Braassem en de bereikbaarheid van de molens en activiteiten? Kijk op www.rondomkaagenbraassem.nl/nationalemolendag of Facebook.com/KaagenBraassemPromotie.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.