Stichting MeerWonen

Bezwaar twintig nieuwbouwwoningen aan De Kolk in Oud Ade ‘’ongegrond’’

Het nieuwbouwplan voor twintig woningen aan de Kolk in Oud Ade gaat, ondanks bezwaar van een melkveehouder, toch door. De Raad van State liet vrijdag 8 januari tijdens een rechtszitting weten dat de melkveehouder alleen bezwaar en beroep heeft aangetekend tegen het bestemmingplan en niet tegen de bouw- en omgevingsvergunning.

Medio vorig jaar is door de gemeente de vereiste bestemmingsplanwijziging vastgesteld. Hiertegen is bezwaar ingediend bij de Raad van State. De definitieve uitspraak komt nog, maar MeerWonen is hoopvol gestemd over de uitkomst en wil in deze tijd van woningschaarste niet langer wachten met de start van de bouw. Zij zouden graag eind februari willen starten met de bouw.

Bezwaarschrift

De melkveehouder laat tijdens de rechtszitting weten dat hij voor diverse dingen vreest als de appartementen er daadwerkelijk komen te staan. Allereerst geeft hij aan dat de nieuwbouwwoningen te dicht op zijn weilanden staan. Daarnaast maakt hij zich zorgen over de weidevogels in zijn weilanden. Volgens de melkveehouder hebben een paar bewoners ongetwijfeld katten die achter de weidevogels aan gaan en de nesten leegroven. Verder vreest de melkveehouder dat de nieuwe bewoners gaan klagen over stankoverlast als hij mest gaat mixen.

De definitieve uitspraak volgt nog.

Twintig huurwoningen

In het wijkje dichtbij de Oud Adeselaan komen twintig huurwoningen in het sociale segment, bestaande uit vijftien appartementen en vijf eengezinswoningen. Qua bouwstijl wordt aansluiting gezocht met de zogenaamde Oostenrijkse woningen die er tot enkele jaren geleden stonden. Er komt een centrale groenvoorziening, voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en een rechtstreekse ontsluiting op de doorgaande provinciale weg, zodat de bestaande weg door de wijk wordt ontzien.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.