Stichting MeerWonen

Bezwaar twintig nieuwbouwwoningen aan De Kolk in Oud Ade ‘’ongegrond’’

Het nieuwbouwplan voor twintig woningen aan de Kolk in Oud Ade gaat, ondanks bezwaar van een melkveehouder, toch door. De Raad van State liet vrijdag 8 januari tijdens een rechtszitting weten dat de melkveehouder alleen bezwaar en beroep heeft aangetekend tegen het bestemmingplan en niet tegen de bouw- en omgevingsvergunning.

Medio vorig jaar is door de gemeente de vereiste bestemmingsplanwijziging vastgesteld. Hiertegen is bezwaar ingediend bij de Raad van State. De definitieve uitspraak komt nog, maar MeerWonen is hoopvol gestemd over de uitkomst en wil in deze tijd van woningschaarste niet langer wachten met de start van de bouw. Zij zouden graag eind februari willen starten met de bouw.

Bezwaarschrift

De melkveehouder laat tijdens de rechtszitting weten dat hij voor diverse dingen vreest als de appartementen er daadwerkelijk komen te staan. Allereerst geeft hij aan dat de nieuwbouwwoningen te dicht op zijn weilanden staan. Daarnaast maakt hij zich zorgen over de weidevogels in zijn weilanden. Volgens de melkveehouder hebben een paar bewoners ongetwijfeld katten die achter de weidevogels aan gaan en de nesten leegroven. Verder vreest de melkveehouder dat de nieuwe bewoners gaan klagen over stankoverlast als hij mest gaat mixen.

De definitieve uitspraak volgt nog.

Twintig huurwoningen

In het wijkje dichtbij de Oud Adeselaan komen twintig huurwoningen in het sociale segment, bestaande uit vijftien appartementen en vijf eengezinswoningen. Qua bouwstijl wordt aansluiting gezocht met de zogenaamde Oostenrijkse woningen die er tot enkele jaren geleden stonden. Er komt een centrale groenvoorziening, voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en een rechtstreekse ontsluiting op de doorgaande provinciale weg, zodat de bestaande weg door de wijk wordt ontzien.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.