Stichting MeerWonen

Bezwaar twintig nieuwbouwwoningen aan De Kolk in Oud Ade ‘’ongegrond’’

Het nieuwbouwplan voor twintig woningen aan de Kolk in Oud Ade gaat, ondanks bezwaar van een melkveehouder, toch door. De Raad van State liet vrijdag 8 januari tijdens een rechtszitting weten dat de melkveehouder alleen bezwaar en beroep heeft aangetekend tegen het bestemmingplan en niet tegen de bouw- en omgevingsvergunning.

Medio vorig jaar is door de gemeente de vereiste bestemmingsplanwijziging vastgesteld. Hiertegen is bezwaar ingediend bij de Raad van State. De definitieve uitspraak komt nog, maar MeerWonen is hoopvol gestemd over de uitkomst en wil in deze tijd van woningschaarste niet langer wachten met de start van de bouw. Zij zouden graag eind februari willen starten met de bouw.

Bezwaarschrift

De melkveehouder laat tijdens de rechtszitting weten dat hij voor diverse dingen vreest als de appartementen er daadwerkelijk komen te staan. Allereerst geeft hij aan dat de nieuwbouwwoningen te dicht op zijn weilanden staan. Daarnaast maakt hij zich zorgen over de weidevogels in zijn weilanden. Volgens de melkveehouder hebben een paar bewoners ongetwijfeld katten die achter de weidevogels aan gaan en de nesten leegroven. Verder vreest de melkveehouder dat de nieuwe bewoners gaan klagen over stankoverlast als hij mest gaat mixen.

De definitieve uitspraak volgt nog.

Twintig huurwoningen

In het wijkje dichtbij de Oud Adeselaan komen twintig huurwoningen in het sociale segment, bestaande uit vijftien appartementen en vijf eengezinswoningen. Qua bouwstijl wordt aansluiting gezocht met de zogenaamde Oostenrijkse woningen die er tot enkele jaren geleden stonden. Er komt een centrale groenvoorziening, voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en een rechtstreekse ontsluiting op de doorgaande provinciale weg, zodat de bestaande weg door de wijk wordt ontzien.


Meer nieuws

Overige gisteren 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige gisteren 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.