Stichting MeerWonen

Bezwaar twintig nieuwbouwwoningen aan De Kolk in Oud Ade ‘’ongegrond’’

Het nieuwbouwplan voor twintig woningen aan de Kolk in Oud Ade gaat, ondanks bezwaar van een melkveehouder, toch door. De Raad van State liet vrijdag 8 januari tijdens een rechtszitting weten dat de melkveehouder alleen bezwaar en beroep heeft aangetekend tegen het bestemmingplan en niet tegen de bouw- en omgevingsvergunning.

Medio vorig jaar is door de gemeente de vereiste bestemmingsplanwijziging vastgesteld. Hiertegen is bezwaar ingediend bij de Raad van State. De definitieve uitspraak komt nog, maar MeerWonen is hoopvol gestemd over de uitkomst en wil in deze tijd van woningschaarste niet langer wachten met de start van de bouw. Zij zouden graag eind februari willen starten met de bouw.

Bezwaarschrift

De melkveehouder laat tijdens de rechtszitting weten dat hij voor diverse dingen vreest als de appartementen er daadwerkelijk komen te staan. Allereerst geeft hij aan dat de nieuwbouwwoningen te dicht op zijn weilanden staan. Daarnaast maakt hij zich zorgen over de weidevogels in zijn weilanden. Volgens de melkveehouder hebben een paar bewoners ongetwijfeld katten die achter de weidevogels aan gaan en de nesten leegroven. Verder vreest de melkveehouder dat de nieuwe bewoners gaan klagen over stankoverlast als hij mest gaat mixen.

De definitieve uitspraak volgt nog.

Twintig huurwoningen

In het wijkje dichtbij de Oud Adeselaan komen twintig huurwoningen in het sociale segment, bestaande uit vijftien appartementen en vijf eengezinswoningen. Qua bouwstijl wordt aansluiting gezocht met de zogenaamde Oostenrijkse woningen die er tot enkele jaren geleden stonden. Er komt een centrale groenvoorziening, voldoende parkeerplaatsen voor de bewoners en een rechtstreekse ontsluiting op de doorgaande provinciale weg, zodat de bestaande weg door de wijk wordt ontzien.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.