Bibliotheek Alphen Centrum weer open - Woubrugge nog afhaalloket

Op woensdag 6 mei kondigde premier Rutte aan dat alle bibliotheken in Nederland weer open mogen. Bibliotheek Alphen Centrum is vanaf vandaag weer open voor publiek. Bij de vestigingen Boskoop, Nieuwkoop, Woubrugge en Zoeterwoude-Dorp blijft het afhaalloket voorlopig nog beschikbaar.

De bibliotheek is zo ingericht dat het voor alle bezoekers veilig is om langs te komen.

De bibliotheken mogen weer open voor het publiek, maar vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. Omdat we te maken hebben met strenge afstands- en hygiëne eisen, is er nu sprake van de 'anderhalvemeterbibliotheek'.

Maatregelen

De bibliotheek is in aangepaste vorm open voor het lenen en inleveren van boeken. Bij een bezoek aan de bibliotheek gelden eigenlijk dezelfde regels als bij supermarkten en bouwmarkten. Zo maakt de bibliotheek gebruik van plexiglas spatschermen, een toegangsitem, looproutes en aangepaste openingstijden. Een volledig overzicht van de maatregelen is te vinden op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Op dit moment wordt er geïnventariseerd of het mogelijk is om andere vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen te openen volgens alle protocollen. Leden kunnen tot die tijd gebruik blijven maken van het afhaalloket en alle online mogelijkheden. 

Afhaalloket

Bij de vestigingen Boskoop, Nieuwkoop, Woubrugge en Zoeterwoude-Dorp blijft het afhaalloket voorlopig nog beschikbaar. Boeken die vooraf gereserveerd zijn kunnen bij deze vestigingen op afspraak worden afgehaald. Meer informatie over het afhaalloket is te vinden op de website van Bibliotheek Rijn en Venen.  

Bibliotheek_Coronamaatregelen.png


Meer nieuws

Sport gisteren 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.

Algemeen 15 jan. 2021 15:42

Elke maandag een brandende vraag van brandweer Leimuiden

Elke maandag stelt brandweer Leimuiden een brandende vraag op hun Facebook. Je hebt dan tot en met vrijdag om de vraag te beantwoorden. Daarna wordt de vraag beantwoord. Maar naast dat je meer leert over verschillende onderwerpen van de brandweer, komen er ook leuke acties aan met een daarbij horende prijs voorbij.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 13:15

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 15 jan. 2021 11:37

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.