Bibliotheek brengt leesplezier in zorginstellingen

Door de huidige Corona crisis zitten verpleeg- en zorginstellingen op slot om zo de kwetsbare ouderen te beschermen. Om de bewoners van de instellingen een hart onder de riem te steken, doneert Bibliotheek Rijn en Venen boeken aan verpleeg- en zorginstellingen. 

Een pakket vol met leesplezier: even wegduiken in een andere wereld is de beste afleiding die er is!

De pakketten bestaan uit een collectie van (afgeschreven) boeken en/of andere passende producten zoals tijdschriften en luisterboeken. De Bibliotheek doneert aan verpleeg- en zorginstellingen uit de gemeentes Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zoeterwoude en Kaag en Braassem. 

Het eerste pakket werd bezorgd aan verzorgingstehuis WIJdezorg Emmaus in Zoeterwoude. Ook de volgende instellingen hebben zich aangemeld:

  • Aarhoeve - Langeraar
  • Oudshoorn - Alphen aan den Rijn
  • Futura Zorg - Boskoop
  • Horizon - Alphen aan den Rijn
  • Rietveld - Alphen aan den Rijn
  • Noorderbrink - Alphen aan den Rijn

Verzoek aanmelden

Verpleeg- en zorginstellingen in gemeentes Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Zoeterwoude of Kaag en Braassem die ook gebruik willen maken van de service kunnen een verzoek sturen naar info@bibliotheekrijnenvenen.nl.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.