Pixabay

Bibliotheek in actie tijdens Week van de Alfabetisering

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met een computer of mobiele telefoon. In deze regio gaat het om meer dan 10% van de volwassenen. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 september organiseert Bibliotheek Rijn en Venen tijdens de jaarlijkse Week van de Alfabetisering extra veel activiteiten en roept iedereen op in actie te komen tegen laaggeletterdheid.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

DSC_4626.JPG (foto: Dennis)
DSC_4630.JPG (foto: Dennis)
DSC_4634.JPG (foto: Dennis)
DSC_4645.JPG (foto: Dennis)
DSC_4650.JPG (foto: Dennis)
DSC_4656.JPG (foto: Dennis)
DSC_4662.JPG (foto: Dennis)

Burgemeesters openen Taalshows
Tijdens de Week van de Alfabetisering organiseert de Bibliotheek Rijn en Venen twee Taalshows. Op zaterdag 7 september opent Burgemeester Liesbeth Spies om 14.00 uur de Taalshow in Alphen aan den Rijn.

Een week later komt Burgemeester Marina van der Velde-Menting op zaterdag 14 september om 10.00 uur de Taalshow in Roelofarendsveen starten.

 

Wat gebeurt er tijdens de Taalshows?
Er is kindertheater, een meezing-activiteit en een leuke presentatie over het schrijven in ‘gewone mensentaal’. Tijdens panelgesprekken leggen deskundigen samen met medewerkers van de Bibliotheek uit wat laaggeletterdheid is, hoe je laaggeletterdheid kan herkennen en hoe de Bibliotheek laaggeletterden verder helpt.

De Taalshows hebben een doorlopend programma. Mensen kunnen zelf kiezen bij welke onderdelen ze aanwezig willen zijn. De toegang is gratis en voor iedereen staat er iets te drinken en een lekkere versnapering klaar.

 

Het Taalhuis organiseert wekelijks activiteiten
Het gehele jaar organiseert het Taalhuis van de Bibliotheek een paar keer per week activiteiten zoals TaalCafés waar mensen kunnen oefenen met taal. Ook zijn er Taalspreekuren waar iedereen terecht kan voor zichzelf of voor iemand anders met vragen over taal en digitale vaardigheden. Ook zoekt de Bibliotheek altijd vrijwilligers. De Week van de Alfabetisering is hét moment om in actie te komen en iemand te helpen of zelf aan de slag te gaan. Meer informatie en de agenda is te vinden op: www.bibliotheekrijnenvenen.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.