Pixabay

Bij realisatie verpleeghuis kan weekmarkt blijven bestaan

Op de Schoolbaan in Roelofarendsveen komt mogelijk een voorziening voor mensen met geheugenproblemen. Maar als dat gebeurt, komt de weekmarkt niet in het geding. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten.

De verkoop van een kavel grond op de Schoolbaan in Roelofarendsveen betekent dat er een perceel ter grootte van circa 2100 m2 door Amvest Development Real Estate b.v. in gebruik wordt genomen. Op deze plek komt een voorziening voor mensen met een geheugenprobleem (dementie), gecombineerd met twintig woonunits. Er komen twintig bedden, twee huiskamers en een dagopvang. “Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende behoefte aan wonen met zorg”, aldus de gemeente.

Voordat er kan worden gestart met het ‘bouwrijp’ maken van de grond, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Momenteel heeft de locatie nog geen woonbestemming. Om dit te wijzigen moet eerst een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Afhankelijk van hoe dit proces verloopt, kan het aangepaste bestemmingsplan voor of net na de zomer worden vastgesteld. Mogelijk stuit het plan nog op kritiek, aangezien er eerder tijdens een informatieavond al kritiek klonk vanuit buurtbewoners van de Schoolbaan. Wel is er ook een groot draagvlak in de gemeente voor het verpleeghuis.

Maar als dit verpleeghuis wordt gerealiseerd, komt de weekmarkt van Roelofarendsveen niet in het geding. Hiervoor blijft namelijk voldoende ruimte. Wel zal het resterende deel van de ‘baan’ opnieuw moeten worden ingericht. Over een andere locatie voor de markt wordt momenteel (nog) niet gesproken.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.