Pixabay

Bijna alle beschikbare plekken voor coronavaccinatie zorgpersoneel ingepland

GGD Hollands Midden start vrijdag 15 januari met het vaccineren van zorgpersoneel. In onze regio zijn op dit moment bijna alle beschikbare plekken in onze regio voor het vaccineren van zorgpersoneel ingepland, zo meldt GGD Hollands Midden. 

Zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen maar nog geen contact hebben gezocht met GGD Hollands Midden om zich te laten vaccineren, kunnen dat nu nog snel doen. Als je geen uitnodiging hebt gehad, verzoekt GGD Hollands Midden je om geen contact op te nemen.

Zo ontvangt GGD Hollands Midden veel telefoontjes van mensen die kwetsbaar zijn, maar nog geen uitnodiging voor vaccinatie hebben ontvangen. “Zij willen graag weten of het verstandig is dat zij zich laten vaccineren. Op dit moment heeft de GGD nog geen antwoord op deze vragen. De GGD heeft alleen antwoord op vragen over de bijwerkingen en de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin. De Gezondheidsraad geeft nog advies over welke doelgroep welk vaccin toegediend krijgt. Pas dan weet de GGD met welk vaccin je gevaccineerd wordt en kunnen wij antwoord geven op de vraag wat wijsheid is in jouw specifieke situatie.”

De GGD vraagt daarom aan iedereen die nog geen uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen, te wachten met bellen. Nadat je een uitnodigingbrief hebt ontvangen, kun je contact opnemen met jouw eigen huisarts om jouw persoonlijke situatie te bespreken. “Jouw huisarts is namelijk het beste op de hoogte van jouw situatie.” Als je er met jouw eigen huisarts niet uitkomt, kun je tegen die tijd ook contact opnemen met de GGD voor advies.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.