Pixabay

Bijna alle beschikbare plekken voor coronavaccinatie zorgpersoneel ingepland

GGD Hollands Midden start vrijdag 15 januari met het vaccineren van zorgpersoneel. In onze regio zijn op dit moment bijna alle beschikbare plekken in onze regio voor het vaccineren van zorgpersoneel ingepland, zo meldt GGD Hollands Midden. 

Zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen maar nog geen contact hebben gezocht met GGD Hollands Midden om zich te laten vaccineren, kunnen dat nu nog snel doen. Als je geen uitnodiging hebt gehad, verzoekt GGD Hollands Midden je om geen contact op te nemen.

Zo ontvangt GGD Hollands Midden veel telefoontjes van mensen die kwetsbaar zijn, maar nog geen uitnodiging voor vaccinatie hebben ontvangen. “Zij willen graag weten of het verstandig is dat zij zich laten vaccineren. Op dit moment heeft de GGD nog geen antwoord op deze vragen. De GGD heeft alleen antwoord op vragen over de bijwerkingen en de werkzaamheid van het Pfizer-vaccin. De Gezondheidsraad geeft nog advies over welke doelgroep welk vaccin toegediend krijgt. Pas dan weet de GGD met welk vaccin je gevaccineerd wordt en kunnen wij antwoord geven op de vraag wat wijsheid is in jouw specifieke situatie.”

De GGD vraagt daarom aan iedereen die nog geen uitnodiging voor vaccinatie heeft ontvangen, te wachten met bellen. Nadat je een uitnodigingbrief hebt ontvangen, kun je contact opnemen met jouw eigen huisarts om jouw persoonlijke situatie te bespreken. “Jouw huisarts is namelijk het beste op de hoogte van jouw situatie.” Als je er met jouw eigen huisarts niet uitkomt, kun je tegen die tijd ook contact opnemen met de GGD voor advies.


Meer nieuws

Overige gisteren 17:21

Woubrugge ziet naar elkaar om

Maudy Heemskerk, inwoonster uit Woubrugge, begon zich in december ongerust maken over eenzame mensen in haar dorp. Met die reden startte zij ‘Woubrugge ziet naar elkaar om.’

Advertorial Overige gisteren 15:33

Slecht weer bestaat niet, slechte regenkleding wel...

Niets zo veranderlijk als het weer in Nederland! Een regenpak is dan ook zeker geen overbodige luxe. Sterker nog, als je regelmatig buiten te vinden bent is een regenpak een onmisbaar item! Maar hóe waterdicht is jouw regenpak nou eigenlijk? En op welke manier kun je je regenkleding het beste onderhouden? Plutosport deelt alle ins en outs.

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 09:02

Grote stijging gevaccineerden rijksvaccinatieprogramma in Kaag en Braassem

Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.