Pixabay

Blauwalg bij 't Venegat

Er geldt een waarschuwing voor blauwalg bij de zwemlocatie Venegat in Rijnsaterwoude, net nu de onveilige bodem verbeterd was.

Blauwalg geeft een grote kans op huidirritatie en maag-/darmklachten. Actuele en meer informatie is te vinden op www.zwemwater.nl.

Eerder werd er gewaarschuwd voor een onveilige waterbodem bij de zwemlocatie door een ongelijke bodem en scherpe stenen en schelpen. Niet alleen aan de scherpe stenen en schelpen kon men zich bezeren, ook kon er een flinke misstap gemaakt worden door de ongelijke bodem die er was.

De bodem is schoongemaakt en heeft nieuw zand gekregen. Helaas gooit nu de blauwalg roet in het eten.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 10:51

Het thema van MADE 2020: Pittig!

Als het aan WIJ Presenteert ligt, is er in december weer een kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars uit Kaag en Braassem. Het thema van MADE 2020 sluit perfect aan met hoe veel mensen dit jaar ervaren: Pittig!

Overige 10 jul. 2020 14:01

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.  

Verkeer en vervoer 10 jul. 2020 12:37

Alkemadelaan in Roelofarendsveen ruim een maand dicht

De Alkemadelaan in Roelofarendsveen gaat van 20 juli tot ongeveer 20 augustus dicht door werkzaamheden om de olieverontreiniging te verhelpen. De bussen zullen tijdelijk via Braassemdreef rijden.