Bob de Jong te zien in tv-programma Mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?

De schaatser die geboren is in Leimuiden heeft problemen met de dakkapel van zijn huidige woning in Goutum, een plaatsje onder Leeuwarden. Samen met zijn buurman is hij te zien in het programma van SBS 6 met het doel tot een oplossing te komen.

In totaal beklagen elf buurtgenoten zich over een slechte gevelbeplating, waardoor er inmiddels in meerdere woningen lekkage is. Er is een plaatmateriaal bevestigd tegen de woning van de schaatser, die achteraf niet geschikt bleken te zijn voor de buitenzijde. ‘’Nu laat het plaatmateriaal los en is de constructie verrot’’, laat De Jong weten tijdens het programma.

De Jong en zijn buurman hebben naar eigen zeggen alles gedaan om de aannemer bewust te maken van zijn ‘fout’. ‘’De aannemer heeft enige tijd geleden al speciaal ‘spul’ op de plek gesmeerd, maar na een half jaar was de lekkage terug’’, aldus De Jong. Zijn buurman vult hem aan: ‘’Iedere keer als ik thuis kom huil ik een beetje vanbinnen.’’

In de tussentijd hebben de buren al twee advocaten in de arm genomen, maar steeds wordt de zaak uitgesteld. De heren zijn het nu zo zat dat de Meester Groos hebben ingeschakeld. Meester Groos heeft contact opgenomen met de desbetreffende aannemer. Hij laat weten dat het uitstel ligt bij de advocaat van De Jong en zijn buurman. De twee mannen laten op hun beurt weer weten dat dit niet het geval is.

Uitspraak

‘’Het wijst erop dat de aannemer bij de bouw het verkeerde materiaal heeft gebruikt’’, laat Meester Groos weten. ‘’Maar een deskundige moet bepalen waar het probleem ligt en voor wiens risico dit geldt: de aannemer of de huiseigenaren.’’ Zijn besluit is om de aannemer uit te nodigen om samen met een specialist naar de woningen te kijken. En als de aannemer dan inderdaad in zijn fout is, raadt Meester Groos aan om de raad van arbitrage in te schakelen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.