112HM

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.

Geen protest dit keer, maar wel een boodschap. ‘3x toeteren voor onze boeren’ en 'onze boeren, onze voedselmakers', zo stond er op de spandoeken die waren meegebracht. Boeren waren via WhatsApp opgeroepen om met honderden tegelijk op vrijdagavond naar Hoogmade te komen. En daar gaven ze massaal gehoor aan. Met een paar honderd tractoren hebben zij de tekst 'Wat eet jij?' gevormd in het weiland. Door de vele boeren die op de oproep af waren gekomen, kon daaronder ook nog '#boeren Z-H' worden gemaakt. Rond half 10, toen het goed donker was, gingen de boeren beginnen zwaailichten bovenop de tractoren gingen een voor een aan, zodat de boodschap zichtbaar werd.

De boeren deden dit om aandacht te vragen voor hun werk en de regels rondom het beleid van de overheid. Naast dat er veel boeren met hun tractoren in het weiland stonden, waren er ook loonwerk bedrijven aanwezig om de boeren te steunen. Politieagenten waren ter plaatse om een oogje in het zeil te houden, maar ingrijpen was niet nodig. Alle boeren bleven in hun tractoren en hielden zich aan de coronamaatregelen. 

Foto's: 112HM

IMG-20200918-WA0012.jpg

IMG-20200918-WA0011.jpg


Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:11

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Advertorial Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 12:29

Corona sneltest nabij Kaag en Braassem: uitslag bekend binnen 15 minuten

Met de corona sneltest van Corona Sneltest Point kan eenvoudig via een vingerprikje gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien je met het virus in aanraking bent geweest, zal het lichaam hiertegen antistoffen gaan aanmaken. De testen worden in Alphen aan den Rijn uitgevoerd door gediplomeerde EHBO-ers. Voor €69,50 weet je binnen 15 minuten exact waar je aan toe bent! 

Wonen en bouwen gisteren 08:38

Werkzaamheden fietsbrug Langebrug bijna afgerond

De werkzaamheden aan de fietsbrug langs de Langebrug in Oud Ade zijn bijna gereed. Tijdens de werkzaamheden zijn de houten balken, de dekplanken en de leuningen vervangen. Maandag 2 november kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de vernieuwde fietsbrug.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 29 okt. 2020 16:49

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.