112HM

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.

Geen protest dit keer, maar wel een boodschap. ‘3x toeteren voor onze boeren’ en 'onze boeren, onze voedselmakers', zo stond er op de spandoeken die waren meegebracht. Boeren waren via WhatsApp opgeroepen om met honderden tegelijk op vrijdagavond naar Hoogmade te komen. En daar gaven ze massaal gehoor aan. Met een paar honderd tractoren hebben zij de tekst 'Wat eet jij?' gevormd in het weiland. Door de vele boeren die op de oproep af waren gekomen, kon daaronder ook nog '#boeren Z-H' worden gemaakt. Rond half 10, toen het goed donker was, gingen de boeren beginnen zwaailichten bovenop de tractoren gingen een voor een aan, zodat de boodschap zichtbaar werd.

De boeren deden dit om aandacht te vragen voor hun werk en de regels rondom het beleid van de overheid. Naast dat er veel boeren met hun tractoren in het weiland stonden, waren er ook loonwerk bedrijven aanwezig om de boeren te steunen. Politieagenten waren ter plaatse om een oogje in het zeil te houden, maar ingrijpen was niet nodig. Alle boeren bleven in hun tractoren en hielden zich aan de coronamaatregelen. 

Foto's: 112HM

IMG-20200918-WA0012.jpg

IMG-20200918-WA0011.jpg


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.