Pixabay

Bomen op Veenderdijk mogen toch gekapt worden

Ruim 80 bomen op Veenderdijk in Rijpwetering, die op het terrein van familie Moorens staan, worden gekapt. Dat heeft de rechter besloten. De familie laat weten woest te zijn.

Hoogheemraadschap van Rijnland wil de bomen namelijk weg hebben voor de werkzaamheden die zij uitvoeren aan de dijk. Volgens hen zou de Veenderdijk anders niet aan de eisen voldoen, en de rechter is het daar mee eens. Die heeft dan ook uitgesproken dat Rijnland de bomen mag kappen.

De familie Mooren laat aan het AD weten het voorval ‘’verschrikkelijk onrechtvaardig’’ te vinden. Zo had de familie alternatieve oplossingen voorgedragen, zoals het plaatsen van een damwand. Rijnland liet in de rechtszaak weten dit te duur te vinden.

“Dit plekje ziet er al meer dan 100 jaar zo uit. Het is op ons melkveebedrijf in Rijpwetering waar de vijfde generatie boer klaar staat”, laat een bewoner weten. “We hebben heel erg veel kleine vogelsoorten en er zou nog een vleermuizen onderzoek moeten komen volgens een ecoloog, maar ze slaan alles in de wind en willen zo snel mogelijk beginnen.”

Of de familie in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter, is nog niet bekend.

Lees ook: Kappen van 100 jaar oude bos


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 16:46

Gemeente gaat preventief strooien

De gemeente heeft besloten vandaag voor het eerst dit winterseizoen preventief te gaan strooien.

Politie gisteren 15:40

Verkeerscontrole leidt naar vreemdeling

Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de N207 bij Leimuiden heeft de politie een 48-jarige Dominicaanse man aangehouden. Bij de controle gaf de man een vals rijbewijs.

Natuur en recreatie gisteren 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.