Pixabay

Bomen op Veenderdijk mogen toch gekapt worden

Ruim 80 bomen op Veenderdijk in Rijpwetering, die op het terrein van familie Moorens staan, worden gekapt. Dat heeft de rechter besloten. De familie laat weten woest te zijn.

Hoogheemraadschap van Rijnland wil de bomen namelijk weg hebben voor de werkzaamheden die zij uitvoeren aan de dijk. Volgens hen zou de Veenderdijk anders niet aan de eisen voldoen, en de rechter is het daar mee eens. Die heeft dan ook uitgesproken dat Rijnland de bomen mag kappen.

De familie Mooren laat aan het AD weten het voorval ‘’verschrikkelijk onrechtvaardig’’ te vinden. Zo had de familie alternatieve oplossingen voorgedragen, zoals het plaatsen van een damwand. Rijnland liet in de rechtszaak weten dit te duur te vinden.

“Dit plekje ziet er al meer dan 100 jaar zo uit. Het is op ons melkveebedrijf in Rijpwetering waar de vijfde generatie boer klaar staat”, laat een bewoner weten. “We hebben heel erg veel kleine vogelsoorten en er zou nog een vleermuizen onderzoek moeten komen volgens een ecoloog, maar ze slaan alles in de wind en willen zo snel mogelijk beginnen.”

Of de familie in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter, is nog niet bekend.

Lees ook: Kappen van 100 jaar oude bos


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.