Pixabay

Bomen op Veenderdijk mogen toch gekapt worden

Ruim 80 bomen op Veenderdijk in Rijpwetering, die op het terrein van familie Moorens staan, worden gekapt. Dat heeft de rechter besloten. De familie laat weten woest te zijn.

Hoogheemraadschap van Rijnland wil de bomen namelijk weg hebben voor de werkzaamheden die zij uitvoeren aan de dijk. Volgens hen zou de Veenderdijk anders niet aan de eisen voldoen, en de rechter is het daar mee eens. Die heeft dan ook uitgesproken dat Rijnland de bomen mag kappen.

De familie Mooren laat aan het AD weten het voorval ‘’verschrikkelijk onrechtvaardig’’ te vinden. Zo had de familie alternatieve oplossingen voorgedragen, zoals het plaatsen van een damwand. Rijnland liet in de rechtszaak weten dit te duur te vinden.

“Dit plekje ziet er al meer dan 100 jaar zo uit. Het is op ons melkveebedrijf in Rijpwetering waar de vijfde generatie boer klaar staat”, laat een bewoner weten. “We hebben heel erg veel kleine vogelsoorten en er zou nog een vleermuizen onderzoek moeten komen volgens een ecoloog, maar ze slaan alles in de wind en willen zo snel mogelijk beginnen.”

Of de familie in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter, is nog niet bekend.

Lees ook: Kappen van 100 jaar oude bos


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.