ingezonden

Bonuspunt EMM Vrouwen 1

Donderdag 12 mei moesten we de laatste 3 minuten uitspelen van de gestaakte wedstrijd in November. De reden van het staken was dat de emoties nogal hoog opliepen nadat de scheidsrechter liet doorspelen terwijl onze vlagger vlagde voor een achterbal.

Uit die voorzet ontstond een handsbal en dus een penalty. Helaas heeft de scheidsrechter nooit aangegeven waarom hij liet doorspelen want hij kon de situatie zelf niet zien omdat hij net over de middenlijn liep. Door alle commotie daarna kregen onze vlagger en Joyce een rode kaart en wilde de scheidsrechter niet verder en wij eigenlijk ook niet. De stand was namelijk 1-1 en het zou ons eerste punt worden in de competitie. Maar ondanks het feit dat beide verenigingen naar de zaterdag overstappen vond de KNVB het toch nodig om de laatste 3 minuten uit te laten spelen.

We begonnen deze laatste wedstrijd dus met 10 man en met een penalty voor Overbos. De kans was dus groot dat we de wedstrijd alsnog zouden verliezen. Dinsdagavond op de training natuurlijk even geoefend op penalty's voor onze keepster Sebas maar eigenlijk is het natuurlijk gewoon een loterij. Sebas had nog wel allemaal filmpjes bekeken van penalty's en was op de dag zelf behoorlijk zenuwachtig. Voor de wedstrijd nog even de verschillende scenario's besproken: wat doen we als de bal erin gaat en wat doen we als de penalty gemist wordt. 

De penalty werd dus gemist en niet zo'n klein beetje ook. Ver naast en over, heel slecht genomen. Wat toen gebeurde was eigenlijk hilarisch, we hadden natuurlijk afgesproken om dan de 1-1 te verdedigen en rustig aan te doen. Maar de meiden stoven uit elkaar, Sebas sprintte naar de bal om de achterbal te nemen, iedereen was zo gefocust op het moment dat de bal er wel in zou gaan dat ze de afspraken vergaten. Maar goed, even iedereen weer geïnformeerd dat we de 1-1 moesten verdedigen en dat was nog best lastig want in de 3 minuten kreeg Overbos nog wel een gigantische kans die maar net aan de goede kant van de paal verdween. Gelukkig was het snel afgelopen en konden de meiden feestvieren om het bonuspunt.

Opstelling EMM'21: Sebas van Baarsen, Shanna Huigsloot, Dian Huigsloot, Marinka van Scheppingen, Noémi Snaterse, Mirjam Schats, Nina Hoogenboom, Esmee Schrama, Mariska van Berkel en Isabelle van Hofwegen


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.