Pixabay

Boodschap Rutte: houd vol en vier Pasen thuis

Geen nieuwe of aangepaste maatregelen tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wel een duidelijke boodschap: houd vol en vier Pasen thuis. 

Rutte is trots op Nederland, zo begon hij de persconferentie. "Afgelopen weekend is het in het hele land gelukt om de regels in acht te nemen. Als we de deur uit gingen, hielden we ons aan de 1,5 meter afstand. Er waren uitzonderingen, maar daar is steeds op gehandhaafd." 

Maar Rutte waarschuwt wel. De maatregelen lijken namelijk te werken, maar we moeten met zijn allen volhouden. "Het gaat nu goed, maar als we ons nu niet aan de regels houden, is alles voor niets geweest. Als we de maatregelen te vroeg loslaten, zijn de gevolgen groot. Niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor de economie."

Wat er na 28 april gaat gebeuren is nog niet bekend. Het kabinet denkt momenteel na over scenario's voor een intelligente weg terug uit deze 'intelligente lockdown'. "Het is een zaak van een lange adem. Na 28 april gaat echt niet alles direct weer open. De weg terug kan alleen stap voor stap worden afgelegd. En de kans op het begin van normalisering wordt groter als we allemaal zoveel mogelijk thuisblijven." Daarom benadrukt Rutte ook dat Pasen thuis gevierd moet worden. En zoek je contact met familie? Doe dit dan via videobellen.

Rutte sluit af: "Blijf elkaar helpen en steun elkaar waar het kan. We zijn echt op de goede weg en we moeten het samen blijven doen."


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.