Pixabay

Boodschap Rutte: houd vol en vier Pasen thuis

Geen nieuwe of aangepaste maatregelen tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wel een duidelijke boodschap: houd vol en vier Pasen thuis. 

Rutte is trots op Nederland, zo begon hij de persconferentie. "Afgelopen weekend is het in het hele land gelukt om de regels in acht te nemen. Als we de deur uit gingen, hielden we ons aan de 1,5 meter afstand. Er waren uitzonderingen, maar daar is steeds op gehandhaafd." 

Maar Rutte waarschuwt wel. De maatregelen lijken namelijk te werken, maar we moeten met zijn allen volhouden. "Het gaat nu goed, maar als we ons nu niet aan de regels houden, is alles voor niets geweest. Als we de maatregelen te vroeg loslaten, zijn de gevolgen groot. Niet alleen voor onze gezondheid, maar ook voor de economie."

Wat er na 28 april gaat gebeuren is nog niet bekend. Het kabinet denkt momenteel na over scenario's voor een intelligente weg terug uit deze 'intelligente lockdown'. "Het is een zaak van een lange adem. Na 28 april gaat echt niet alles direct weer open. De weg terug kan alleen stap voor stap worden afgelegd. En de kans op het begin van normalisering wordt groter als we allemaal zoveel mogelijk thuisblijven." Daarom benadrukt Rutte ook dat Pasen thuis gevierd moet worden. En zoek je contact met familie? Doe dit dan via videobellen.

Rutte sluit af: "Blijf elkaar helpen en steun elkaar waar het kan. We zijn echt op de goede weg en we moeten het samen blijven doen."


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.