Ingestuurd

Brandweer Leimuiden is ook voorstander van de terugkeer van een brugwachter

Vrijdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een scheepsbrand aan de Kagerplassen. Hierbij moesten zij over de dijk maar tot hun spijt stond de leimuiderbrug open.    

Na enkele minuten wachten werden zij gelukkig al afgemeld door de meldkamer. Het bleek uiteindelijk niet om een brand te gaan maar om stoomvorming door een gebroken koelleiding. Wel wordt nu duidelijk waarom de brandweer Leimuiden de terugkeer van een van een brugwachter nodig vindt: als er een sprake had geweest van een woningbrand of een drenkling had het verkeerd af kunnen lopen. 
 
De aanwezigheid zorgt bij een verkortte sluittijd van de brug waardoor de brandweer in het vervolg sneller door kan bij een melding en op tijd ter plaatse kan zijn. 

Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.