Ingezonden

Brandweer roept op: test je rookmelder tijdens de Brandpreventieweken

Brandweer Hollands Midden is een actie gestart om mensen oplettend te maken over het testen van hun rookmelder. Dit wordt gedaan tijdens de Brandpreventieweken.

Sinds 1 juli 2022 is het verplicht om op elke verdieping in het huis een rookmelder op te hangen. Dit omdat dat veiliger is. Het advies is om zowel de vluchtroute als de ruimten waarin je slaapt te voorzien van een rookmelder. En: hang de rookmelder aan het plafond (want rook stijgt op), minstens vijftig centimeter vanaf de muur of een hoek.

De rookmelder moet het echter wel doen, anders heeft dit geen effect. Om te zorgen dat mensen hun rookmelders gaan testen is de brandweer een actie gestart. Misschien is het je al opgevallen: op de stoep staat sinds kort 'test je rookmelder'. "Rookmelders heb je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen: je partner, kinderen of je buren. Zo zorg je ook dat zij veilig wonen", aldus de brandweer.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Test je rookmelder

Brandpreventieweken

Van 3 tot en met 31 oktober vinden de brandpreventie weken plaats. In deze periode wordt extra aandacht gegeven aan brandveiligheid. "Vaak denken mensen dat ze brand vanzelf wel merken en ruiken, maar het tegendeel is waar. Als je slaapt, slaapt je neus ook. Je wordt niet wakker van rook, wél van de rookmelder", aldus de Brandweer.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.