Google Street View

Brief van de burgemeester aan alle inwoners van Kaag en Braassem

De burgemeester heeft een brief geschreven aan alle inwoners van de gemeente Kaag en Braassem. Hierin laat zij weten dat we midden in de tweede golf van het coronavirus zitten en dat het hun doel is om samen het aantal besmettingen naar beneden te krijgen. De brief lees je hieronder.

Beste inwoners van Kaag en Braassem,

De tweede golf. Wat een zorg. Ook in Kaag en Braassem neemt het aantal corona-besmettingen nog steeds toe. En helaas zijn er ook steeds meer mensen die in het ziekenhuis terecht komen omdat hun gezondheidssituatie te ernstig is. De gevolgen voor de zorg in Nederland zijn enorm. De ‘gewone’ zorg kan vaak niet meer geboden worden. Behandelingen als een knieoperatie worden uitgesteld. Een zeer onwenselijke situatie, waarin we met elkaar voor een deel van de oplossing kunnen zorgen.

Ons doel is om er samen voor te zorgen dat het aantal besmettingen in Nederland daalt, zodat de zorg in de ziekenhuizen kan blijven draaien. De enige manier om dat voor elkaar te krijgen is door ons allemaal aan de maatregelen te houden. Dag in, dag uit. En nee dat is voor niemand leuk of fijn. Maar wel keihard nodig. Dus houd die 1,5m afstand, ook op plaatsen als de supermarkt. Die 1,5m geldt ook als u een mondkapje op heeft. Was uw handen. Vermijd drukke plekken. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen.

Misschien maakt u zich geen zorgen om uw eigen gezondheid, maar het is zo ontzettend belangrijk om de maatregelen vol te houden, ook voor een ander. Want de gevolgen kunnen bij de een minimaal zijn, terwijl ze voor een ander leiden tot levensbedreigende situaties of zelfs tot de dood. Ook gezonde mensen kunnen hard getroffen worden, zomaar uit het niets.

De meeste besmettingen lopen we op in en om huis. Daarom is het extra belangrijk om die regels strak te hanteren. Maximaal drie mensen van buiten het huishouden op bezoek, en natuurlijk op 1,5m afstand. Helaas nu even geen gezellige grote verjaardagen en familiebijeenkomsten. Heel naar dat er mensen zijn die in deze periode aanlopen tegen gevoelens van eenzaamheid en het gewone leven missen. Maar het beperken van alle sociale contacten is echt de sleutel tot succes in deze coronacrisis.

Gelukkig zijn er ook activiteiten die nog wel kunnen. Een fijne wandeling in de natuur, een fietstochtje, energie halen uit het werk en school of die gezellige online borrel. Wat te denken van een lekkere afhaalmaaltijd van een van onze lokale horecabedrijven. Waardering voor alle creatieve initiatieven die er zijn, op allerlei gebied, om onze maatschappij en onze dorpen draaiende te houden.

De aandacht voor elkaar en voor onze omgeving houdt ons op de been. We hebben eerder laten zien hoe groot de saamhorigheid in onze gemeente kan zijn. Dat kunnen we weer.


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.