Dennis

Brouwerij de Veen: de eerste bierbrouwerij in de Veen

’t Veen: een sfeervolle locatie waar je terecht kunt voor een uitgebreid diner, een potje darts of een borrel aan de bar. Vanaf maart kun je er ook terecht voor elke maand nieuw gebrouwd bier.

Rond maart wordt de eerste bierbrouwerij in Roelofarendsveen gerealiseerd. Deze zal op de plek komen te staan van de rokersruimte van ‘t Veen. Hier zullen vanaf maart iedere maand nieuw bier gemaakt worden voor de tap.

Maar hoe is dit idee ontstaan? ‘’Uit de voorliefde voor speciaalbier’’, aldus eigenaar Niels Hoogenboom. Sinds vier jaar hebben we ons eigen bier: ’t achterrekkie. Echt Veens. Ook komen we al jaren met een clubje liefhebbers bij elkaar om bier te proeven. Dit is een groepje van zo’n 13 man die puur hobbymatig in hun eigen keukentje bier brouwen.’’

Daar wordt het echter niet bij gelaten, ook anderen krijgen de kans het bier te proeven. ‘’Eén keer per jaar organiseren we bij ons in het café een middag waarbij we andere belangstellenden onze brouwsels laten proeven.’’

Straks vindt het brouwen dus in ’t Veen zelf plaats. ‘’Eerst moet de ruimte nog geschikt worden gemaakt. Dat heeft even tijd nodig.‘’

Vrijdagavond 15 november werd om iets na 20:30 uur de ‘Turfsteker’ gepresenteerd: gebrouwen door hobbymakers uit de Veen. Eind november wordt de tap opnieuw gevuld. 13 december vindt er een proeverij plaats voor winterbieren, onder andere ‘Avec Le Bon Voeux’, ‘Hoppy Christmas’ en ‘Mout & Mocca’.

Klik hier voor de aankondiging van 't Veen. 


Meer nieuws

Politiek 23 jun. 2022 12:01

Nieuwe wethouders beëdigd, afscheid van twee oude wethouders

Kaag en Braassem heeft een nieuw bestuur. Woensdagavond zijn Dolf Kistemaker (PRO), Gerben van Duin (PRO), Nick van Egmond (D66) en Yvonne Peters (VVD) beëdigd als wethouder. Op deze avond namen Petra van der Wereld en Inge van der Meer afscheid.

Evenementen 22 jun. 2022 10:30

Eindelijk weer feestweek in Oude Wetering

Traditiegetrouw is er in de eerste week van juli weer Feest! In Oude Wetering. Van 7 juli tot en met 9 juli staat Oude Wetering op zijn kop met allerlei activiteiten van Feest! In de Oude Wetering. Welke activiteiten er zullen zijn lees je hier.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jun. 2022 16:11

Meer Casemanagers Dementie in de regio

Regionale ouderen- en thuiszorgorganisaties ActiVite, Libertas Leiden en WIJdezorg zien het aantal mensen met dementie toenemen. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen bij het opleiden van een nieuwe lichting Casemanagers Dementie, die donderdag 16 juni het diploma ontving.