Dennis

Brouwerij de Veen: de eerste bierbrouwerij in de Veen

’t Veen: een sfeervolle locatie waar je terecht kunt voor een uitgebreid diner, een potje darts of een borrel aan de bar. Vanaf maart kun je er ook terecht voor elke maand nieuw gebrouwd bier.

Rond maart wordt de eerste bierbrouwerij in Roelofarendsveen gerealiseerd. Deze zal op de plek komen te staan van de rokersruimte van ‘t Veen. Hier zullen vanaf maart iedere maand nieuw bier gemaakt worden voor de tap.

Maar hoe is dit idee ontstaan? ‘’Uit de voorliefde voor speciaalbier’’, aldus eigenaar Niels Hoogenboom. Sinds vier jaar hebben we ons eigen bier: ’t achterrekkie. Echt Veens. Ook komen we al jaren met een clubje liefhebbers bij elkaar om bier te proeven. Dit is een groepje van zo’n 13 man die puur hobbymatig in hun eigen keukentje bier brouwen.’’

Daar wordt het echter niet bij gelaten, ook anderen krijgen de kans het bier te proeven. ‘’Eén keer per jaar organiseren we bij ons in het café een middag waarbij we andere belangstellenden onze brouwsels laten proeven.’’

Straks vindt het brouwen dus in ’t Veen zelf plaats. ‘’Eerst moet de ruimte nog geschikt worden gemaakt. Dat heeft even tijd nodig.‘’

Vrijdagavond 15 november werd om iets na 20:30 uur de ‘Turfsteker’ gepresenteerd: gebrouwen door hobbymakers uit de Veen. Eind november wordt de tap opnieuw gevuld. 13 december vindt er een proeverij plaats voor winterbieren, onder andere ‘Avec Le Bon Voeux’, ‘Hoppy Christmas’ en ‘Mout & Mocca’.

Klik hier voor de aankondiging van 't Veen. 


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen vandaag 12:46

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.