Ter indicatie

Brugwachtershuisjes krijgen nieuwe bestemming

Provincie Zuid-Holland wil 23 leegstaande brugwachtershuisjes in de regio een nieuwe bestemming geven. Het gaat onder andere om de Woubrugsebrug. De eerste brug is al in gebruik, en krijgt de rol van een coaching praktijk.

In totaal wil provincie Zuid-Holland 23 brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming geven, waaronder 9 in het Groene Hart. Volgens Stichting Brugwachtershuisjes is de overdracht van de brugwachtershuisjes uniek in Nederland.

‘’De huisjes worden niet meer gebruikt doordat steeds meer bruggen op afstand worden bediend. Ze worden vanaf nu door de provincie geschikt gemaakt voor een nieuwe rol. Het brugwachtershuisje bij de Oude Tolbrug is het eerste pandje uit de reeks dat is opgeknapt en door de Stichting Brugwachtershuisjes wordt verhuurd. In het huisje komt een coaching praktijk, waarbij mensen worden begeleid in het optimaal inzetten van hun talent’’, aldus provincie Zuid-Holland.

En dat is maar een voorbeeld van een nieuwe rol, zo zijn er veel meer mogelijkheden! Geïnteresseerd? Dan kun je je melden bij Stichting Brugwachtershuisjes.

Zien welke brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming krijgen? Klik dan hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.