Gemeente Kaag en Braassem

Burgemeester brengt bezoek aan vluchtelingenopvang

Woensdagmiddag heeft burgemeester Astrid Heijstee een bezoek gebracht aan de vluchtelingenopvang in Roelofarendsveen. Daar sprak ze met onder andere bewoners en vrijwilligers.

De burgemeester kwam langs bij de vluchtelingen, verblijvend in het Rabobank kantoor, om gesprekken te voeren. Deze gesprekken waren met een lach en een traan. "Astrid en ook de anderen waren onder de indruk van hun persoonlijke verhalen", vertelt de Driemaster Kaag en Braassem. Ook bedankte de burgemeester de organisatie voor het goede werk dat zij uitvoeren.

Het gesprek begon om 17:30 uur en bewoners, locatiehoofden, contactpersonen van de gemeente, vrijwilligers en een aantal medewerkers van de Driemaster waren aanwezig. "Alle eer is voor de vrijwilligers en samen zorgen we voor de zorg en welzijn van de bewoners totdat ze weer veilig bij hun familie zijn", aldus de Driemaster. 

De burgemeester liet woensdag weten: “Vandaag indrukwekkende en positieve gesprekken gevoerd met gasten uit Oekraïne en vrijwilligers op opvanglocatie ‘t Oog. Ondanks de spanning, verdriet en het verlangen naar hun thuis, was het ook een gesprek waarin we konden lachen met elkaar.”


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.