Gemeente Kaag en Braassem

Burgemeester kondigt afscheid aan

In haar nieuwjaarstoespraak, die eerder vandaag werd uitgezonden bij de collega’s van Studio Kaag en Braassem en op youtube heeft burgemeester Marina van der Velde-Menting haar aftreden aangekondigd.

Voor de camera vertelde zij dat ze niet op zal gaan voor een derde termijn en dat zij zelfs haar tweede termijn niet af zal maken. Omdat het einde van de tweede termijn samenvalt met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 en de daarmee gepaard gaande wisselingen in de gemeenteraad, heeft zij besloten eerder te stoppen. Om die wisselingen niet samen te laten gaan met de benoeming van een nieuwe burgemeester, heeft de burgermoeder besloten eind 2021 te stoppen.

Van der Velde, die de eerste en tot nu toe enige burgemeester van Kaag en Braassem is, blijft wel in onze gemeente wonen. “Omdat het hier bijzonder is. Omdat we hier vrienden gemaakt hebben. Omdat iedere kern anders is. Omdat het samenspel van inwoners, organisaties, bedrijven ons steeds weer verrast. Omdat ik vertrouwen heb in de gemeentelijke organisatie en de keuzes die in de toekomst gemaakt gaan worden. Dáárom” zo sprak zij in het filmpje wat hier terug te kijken is.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.