Gemeente Kaag en Braassem

Burgemeester spreekt zich uit over instellen vuurwerkverbod

Het kabinet werkt aan de uitbreiding van een landelijk vuurwerkverbod. Burgemeester Marina van der Velde laat aan Omroep West weten dat zij zich afvraagt of het verbieden van vuurwerk wel de juiste manier is om overlast tijdens de jaarwisseling tegen te gaan.

De meeste burgemeesters in de regio zijn voorstander van een totaal of gedeeltelijk vuurwerkverbod. Dit blijkt uit een artikel van Omroep West, waarin 26 burgemeesters uit de regio hun standpunt geven ten aanzien van een vuurwerkverbod. In een reactie laat burgemeester Marina van der Velde (VVD) weten dat ze niet tegen een vuurwerkverbod is, maar dat ze zich wel afvraagt of dit de juiste oplossing is. In ieder geval vindt ze het tolereren van mensen die zich misdragen met vuurwerk niet kunnen.

“Het is afschuwelijk dat er tijdens de jaarwisseling zoveel naars gebeurt. De vraag hoe dat is op te lossen, is complex. Het gaat vooral om het gedrag van mensen. De vraag is of dat te beïnvloeden is door het instellen van een vuurwerkverbod of dat daar andere maatregelen voor ingezet moeten worden”, aldus de burgemeester tegen Omroep West.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.