Gemeente Kaag en Braassem

Burgemeester spreekt zich uit over instellen vuurwerkverbod

Het kabinet werkt aan de uitbreiding van een landelijk vuurwerkverbod. Burgemeester Marina van der Velde laat aan Omroep West weten dat zij zich afvraagt of het verbieden van vuurwerk wel de juiste manier is om overlast tijdens de jaarwisseling tegen te gaan.

De meeste burgemeesters in de regio zijn voorstander van een totaal of gedeeltelijk vuurwerkverbod. Dit blijkt uit een artikel van Omroep West, waarin 26 burgemeesters uit de regio hun standpunt geven ten aanzien van een vuurwerkverbod. In een reactie laat burgemeester Marina van der Velde (VVD) weten dat ze niet tegen een vuurwerkverbod is, maar dat ze zich wel afvraagt of dit de juiste oplossing is. In ieder geval vindt ze het tolereren van mensen die zich misdragen met vuurwerk niet kunnen.

“Het is afschuwelijk dat er tijdens de jaarwisseling zoveel naars gebeurt. De vraag hoe dat is op te lossen, is complex. Het gaat vooral om het gedrag van mensen. De vraag is of dat te beïnvloeden is door het instellen van een vuurwerkverbod of dat daar andere maatregelen voor ingezet moeten worden”, aldus de burgemeester tegen Omroep West.


Meer nieuws

Overige vandaag 14:05

Kattenkwaad in Mariakapel Oude Wetering

De laatste tijd heeft de Mariakapel in Oude Wetering steeds meer te maken met kattenkwaad. Het kerkbestuur doet een oproep om te vragen op te letten. 

Overige vandaag 11:18

Dier te water in Oud Ade

Er is vanmorgen vroeg een schaap in de sloot gevallen aan de N445 te Oud Ade. De brandweer is te hulp geschoten.

Overige vandaag 11:08

Bestuurster aan de kant gezet

Gisteren werd er een vrouw aan de kant gezet door de politie in Roelofarendsveen. Zij mocht vervolgens niet meer verder rijden.

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.