wijkbeheerder en woonconsulenten bieden cadeautjes aan

Cadeautje van MeerWonen namens de buren

Wie van uw buren wenst u een extra cadeautje toe in 2021? Deze vraag heeft MeerWonen eind 2020 via een kerstkaart aan al haar 3.300 huurders gesteld en daar werd enthousiast op gereageerd. In totaal ontving de corporatie 130 lieve en originele wensen waarvan de meeste te vervullen waren. 

De wensen varieerden van planten en bloemen voor de buren tot een bijeenkomst in een complex om elkaar weer eens op een gezellige manier te spreken. Van hondenkoekjes voor de buurhond tot vogelvoer om de vogels de koude winter door te helpen. En niet te vergeten puzzels, boeken, tijdschriften en fruitmandjes voor de broodnodige vitamines. De meeste huurders hebben ook echt nagedacht over de persoonlijke boodschap die ze aan hun buren wilden meegeven. Hartverwarmend!

MeerWonen heeft uit alle reacties een selectie gemaakt. Op 15 en 16 februari hebben de wijkbeheerders en woonconsulenten van de corporatie in totaal 75 cadeautjes in Oegstgeest en Kaag en Braassem bezorgd. Dit leverde lieve en soms zelfs ontroerde reacties op. Men gaf aan heel blij te zijn met deze persoonlijke verrassing. Vaak was er tijd voor een praatje met de medewerkers van MeerWonen en hoorden ze ook meer over de goede relatie tussen de buren. Fijn om te merken dat zoveel bewoners hun buren iets moois toewensen in deze lastige tijd. En ook belangrijk voor de saamhorigheid in de buurt. Een leefbare en prettige buurt creëer je tenslotte met elkaar.

Er zat een aantal wensen bij voor de hele buurt en ook daar besteedt MeerWonen aandacht aan. Zo brengen wijkbeheerders binnenkort een insectenhotel naar de bewoners van een complex met een gemeenschappelijke binnentuin en is de manager Wonen in gesprek met de gemeente Kaag en Braassem om te bekijken of de speeltuinen beter toegankelijk kunnen worden gemaakt voor mindervalide kinderen. Het zou mooi zijn als ze dit gezamenlijk kunnen realiseren. MeerWonen is namelijk meer dan een organisatie die woningen verhuurt en onderhoudt. Ze heeft een maatschappelijke taak die ze heel serieus neemt.

MeerWonen


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.