Code geel in Kaag en Braassem, pas op met wapperende vlaggen tijdens Dodenherdenking

Wil je de vlag vandaag halfstok hangen om stil te staan bij Dodenherdenking? Dan is het oppassen geblazen. Het KNMI heeft namelijk 'code geel' afgegeven voor zware windstoten.

Vandaag kunnen er in het westelijk kustgebied zware windstoten voorkomen van 75 tot 90 kilometer per uur. Ook voor de provincie Zuid-Holland geldt het weeralarm. In de loop van de dinsdagmiddag- en avond neemt de wind van het zuiden af en zal de kans op zware windstoten geleidelijk afnemen. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor een periode van 07:00 tot 18:00 uur.

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). Door de harde windvlagenis het oppassen geblazen. Daarom wordt er opgeroepen om bij het uithangen van de vlag op te passen. Anders gaat de wind ermee vandoor.

Wil je de vlag toch graag uithangen? Houd dan rekening met de geldende richtlijnen. De vlag mag nooit de grond raken, verkeer mag er niet mee gehinderd worden, en het is niet de bedoeling om de vlag tussen zonsondergang en zonsopgang te laten hangen.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.