Nancy (links) en Felicia (rechts)

"Cooking with love provides food for the soul”

Roti Enzo in Roelofarendsveen bestaat vandaag precies een jaar! Een goed moment om eens in gesprek te gaan met met Nancy, de vrouw achter Roti Enzo. 

Mijn naam is Nancy Winter, ik ben 42 jaar en woon samen in Oude Wetering. Ik ben moeder van vier kinderen en sinds een jaar eigenaresse van Roti Enzo. Het idee om een eigen horecaonderneming te starten is een lange tijd geleden ontstaan. Eten en gezelligheid stromen door mijn bloed. Als klein meisje stond ik al met mijn neus in de pan om te kijken wat voor heerlijke maaltijd mijn moeder die zelfde avond op tafel zou zetten. Vanaf mijn 9e jaar begon ik zelf met koken. Ik stond erop dat ik minstens een keer per week een maaltijd op tafel mocht zetten. Mijn moeder hoefde zo nu en dan enkel een snufje zout te voegen. In mijn tiener jaren ging ik steeds meer koken en mijn familieleden waren ervan overtuigd dat ik mijn kook skills had geërfd van mijn oma met de final touch van mijn moeder. Op familie feestjes werd daarom ook steeds vaker gevraagd of ik wilde koken. Vanaf deze periode wist ik het eigenlijk al, ooit zal ik mijn eigen Surinaamse Toko openen.

Volledige inzet

Samen met mijn rechterhand, mijn schoonzus Felicia Jitan, sta ik al jaren in de keuken. Mede dankzij haar toewijding, inzet, creatieve mind en kookskills kijken wij terug op een goed jaar! Vanaf het begin dat wij elkaar ontmoetten, inmiddels 12 jaar geleden, wisten we al dat wij the perfect combination zijn. En ooit zouden wij samen iets groots gaan starten. Felicia heeft zelf ook drie jonge kinderen daarom ben ik extra trots op haar, hoe zij met de beperkte tijd die ze heeft zich toch volledig inzet voor Roti Enzo.

Mensen laten genieten van overheerlijke Surinaamse gerechten

Waarom een eigen afhaaltoko in Roelofarendsveen? Ik wilde steeds meer mensen kennis laten maken en laten genieten van overheerlijke Surinaamse gerechten en tevens de vrijheid genieten van het ondernemen waar ik mijn kwaliteiten kan laten zien. Mijn vrienden en ook de vrienden van mijn vrienden genieten van de Surinaamse keuken. De tennisclub in Rijpwetering, verpleeghuis Jacobus, verpleeghuis Weidezorg, basisschool De Kinderbrug, mijn collega’s van Gemeente Alphen aan den Rijn en ook café De Pepersteeg hebben genoten van mijn kookkunsten. Als hobby kok heb ik een keer op de jaarlijkse rommelmarkt in de Botenbuurt gestaan, waar de rotirollen en Surinaamse broodjes kip kerrie niet aan te slepen waren. De buurtbewoners waren razend enthousiast en vele verzoeken om een toko te starten kwamen wekelijks binnen. De energie die ik ervan krijg en het plezier wat ik ervaar tijdens het koken wilde ik naar een hoger niveau tillen. Van nature ben ik gastvrij en het koken van grote hoeveelheden is er met de paplepel ingegoten. Ik werk graag zelfstandig, heb eigen ideeën over mijn product, de manier waarop het bereid moet worden en hoe dit aan mijn gasten moet worden gepresenteerd. Koken is niet moeilijk, met de juiste samenstelling van kruiden, liefde en specerijen kan iedereen een lekkere maaltijd op tafel zetten.

Trots

Nu een jaar later kijk ik met trots terug op het hele proces rondom Roti Enzo. Het begin was zo spannend. Gek eigenlijk dat wanneer het “echt” wordt, je onzekerheden boven komen. Maar deze onzekerheden van, gaat het ons wel lukken, is het eten lekker genoeg, doe ik het wel goed genoeg en kan ik het wel combineren met mijn vierdaagse baan bij de gemeente heb ik inmiddels overwonnen. Dankzij Bernhard, mijn partner, de EVVW groep die vanaf het begin al enorm veel vertrouwen in ons hebben gehad en natuurlijk onze klanten! Wij zijn met open armen ontvangen in het dorp. Klanten die met tips en tricks kwamen en bovenal eerlijke klanten. Wij hebben hier enorm veel van geleerd.

Volmaaktheid

Contact met mensen staat bij mij op nummer een. De hectiek en ervoor zorgen dat de klanten terugkomen voor een overheerlijke maaltijd geeft mij erg veel energie. Het zorgvuldig bereiden van eten geeft mij een gevoel van volmaaktheid. Er is niets mooiers dan men zien genieten van een maaltijd gekruid met liefde.

Roti Enzo is geopend van donderdag tot en met zondag van 16:00 tot 20:00 uur en is te vinden op de Wilgenstraat 38 in Roelofarendsveen. 


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.