Uit archief

Corona-proof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar corona-proof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.

Op Burendag is het leuk om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Jong en oud, iedereen is welkom. Hierdoor maken we met zijn allen de buurten leuker, socialer en veiliger. Dit jaar gaat het net even anders; vieren kan gewoon voor de deur, maar wel met voldoende afstand. Met deze tips kun je er toch een geslaagde Burendag van maken.

  • Neem voldoende afstand, minimaal 1,5 meter;
  • Probeer grote groepen te vermijden;
  • Organiseer samen met andere buren activiteiten in de buitenlucht;
  • Organiseer activiteiten die je voor de deur kunt doen;
  • Check voor het inplannen van deze dag het weerbericht;
  • Probeer met eten of drinken eigen servies mee te nemen;
  • Versier van tevoren de buurt voor een nog leukere sfeer;

Aan welke activiteiten kun je dan denken? Voor de jongere mensen kun je bijvoorbeeld actievere activiteiten bedenken, denk aan een sportief spel die je gewoon kunt spelen voor de deur. Voor de oudere buren is het leuk om een korte vragenlijst te maken over hoe diegene de buurt ziet en wat beter kan. De vragen stel je dan aan de buren die je het minst spreekt. Zo leer je elkaar op afstand beter kennen. De jongeren kunnen de ouderen weer helpen met taken die lastiger zijn, zoals ramen lappen. Of denk aan samen tuinieren. Spreek bijvoorbeeld met elkaar af dat iemand verschillende plantjes, potten en aarde haalt. De kosten kun je later weer verdelen.

Voor meer informatie kun je terecht op de website www.burendag.nl.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.