InTeylingen

Coronabesmettingen dalen in Kaag en Braassem, geen nieuwe sterfgevallen gemeld

Afgelopen week zijn er 86 inwoners uit Kaag en Braassem positief getest op het coronavirus. Nieuwe sterfgevallen werden afgelopen week niet gemeld. Het aantal ziekenhuisopnames ligt wel een stuk hoger. De oorzaak hiervan is een nieuwe manier om deze cijfers te duiden.

Dit blijkt uit de cijfers van GGD Hollands Midden. Het aantal afgenomen coronatesten in de teststraten is wel gedaald naar 818 testen.

Opvallend is de verandering in de cijfers van de ziekenhuisopnames. Sinds afgelopen week worden er nieuwe cijfers gebruikt door GGD Hollands Midden om het aantal ziekenhuisopnames te duiden. Vanaf nu baseren zij zich op de cijfers van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Deze aantallen pakken negatiever uit omdat in de cijfers nu ook de personen zijn meegerekend die voor iets anders naar het ziekenhuis gaan, maar wel corona blijken te hebben. GGD Hollands Midden heeft besloten op de cijfers van NICE over te gaan omdat het landelijke coronadashboard ook van deze cijfers gebruikmaakt.

Dat steeds meer ouderen gevaccineerd zijn lijkt invloed te hebben op het aantal overledenen. Een half jaar lang werden er elke week nieuwe sterfgevallen gemeld door GGD Hollands Midden, maar deze week en vorige week stond dit aantal op nul. Het totaal aantal coronadoden blijft hiermee staan op 9.

Nieuw op het coronadashboard van GGD Hollands Midden is de vaccinatiecijfers per gemeente. Zo weten we dat er in onze gemeente 165 inwoners zijn die afgelopen week de eerste prik hebben gehad en 115 mensen afgelopen week volledig zijn ingeënt (cijfers t/m zaterdag 27 maart). Deze cijfers zijn gebaseerd op de prikken die de GGD zet, zowel in Hollands Midden als in andere regio’s.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.