InTeylingen

Coronabesmettingen dalen in Kaag en Braassem, geen nieuwe sterfgevallen gemeld

Afgelopen week zijn er 86 inwoners uit Kaag en Braassem positief getest op het coronavirus. Nieuwe sterfgevallen werden afgelopen week niet gemeld. Het aantal ziekenhuisopnames ligt wel een stuk hoger. De oorzaak hiervan is een nieuwe manier om deze cijfers te duiden.

Dit blijkt uit de cijfers van GGD Hollands Midden. Het aantal afgenomen coronatesten in de teststraten is wel gedaald naar 818 testen.

Opvallend is de verandering in de cijfers van de ziekenhuisopnames. Sinds afgelopen week worden er nieuwe cijfers gebruikt door GGD Hollands Midden om het aantal ziekenhuisopnames te duiden. Vanaf nu baseren zij zich op de cijfers van Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Deze aantallen pakken negatiever uit omdat in de cijfers nu ook de personen zijn meegerekend die voor iets anders naar het ziekenhuis gaan, maar wel corona blijken te hebben. GGD Hollands Midden heeft besloten op de cijfers van NICE over te gaan omdat het landelijke coronadashboard ook van deze cijfers gebruikmaakt.

Dat steeds meer ouderen gevaccineerd zijn lijkt invloed te hebben op het aantal overledenen. Een half jaar lang werden er elke week nieuwe sterfgevallen gemeld door GGD Hollands Midden, maar deze week en vorige week stond dit aantal op nul. Het totaal aantal coronadoden blijft hiermee staan op 9.

Nieuw op het coronadashboard van GGD Hollands Midden is de vaccinatiecijfers per gemeente. Zo weten we dat er in onze gemeente 165 inwoners zijn die afgelopen week de eerste prik hebben gehad en 115 mensen afgelopen week volledig zijn ingeënt (cijfers t/m zaterdag 27 maart). Deze cijfers zijn gebaseerd op de prikken die de GGD zet, zowel in Hollands Midden als in andere regio’s.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.