Coronacrisis: inmiddels 12 besmettingen in Kaag en Braassem

Het bevestigde aantal besmettingen in de gemeente staat inmiddels op 12. Nog geen twee weken geleden waren dat er nog 8.

Het aantal ziekenhuisopnamen in de gemeente Kaag en Braassem staat nog steeds op 5.

De werkelijke aantallen liggen hoger. Alleen binnen de risicogroep wordt getest om deze beter in beeld te krijgen. Het aantal ziekenhuisopnamen is betrouwbaar, maar ook het overlijdenscijfer kan hoger liggen, omdat alleen overledenen worden meegeteld waarbij daadwerkelijk is vastgesteld of deze besmet waren met corona.

De overheid heeft eerder deze week laten weten het testbeleid te gaan aanpassen zodra er voldoende testen beschikbaar zijn. Er zal dan meer onder zorgpersoneel getest gaan worden. Daarna in verzorgingstehuizen en later is het waarschijnlijk mogelijk voor een ieder om zich te laten testen.

Eerder deze week vroeg Rutte tijdens de persconferentie om vol te houden en Pasen thuis te vieren.

Bron: https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/cfc2084c995c40e7ae72254029bf6251


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.