Dennis

Coronamaatregelen in de supermarkten

Plexiglas voor de kassa's en verzoeken om zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen. Dit zijn maatregelen die supermarkten in Kaag en Braassem nemen tijdens de coronacrisis.

Supermarkten verzoeken klanten om zoveel mogelijk alleen de boodschappen te halen. “We kunnen ons voorstellen dat boodschappen doen nu als een uitje voelt. Maar in verband met iedereen z’n gezondheid, willen wij jullie vragen om bezoek tot onze supermarkt zoveel mogelijk alleen te doen. Dat zorgt voor rust en veiligheid.”

Veel caissières zitten daarnaast sinds een paar dagen achter plexiglas. Bij het afrekenen aan de kassa is 1,5 meter afstand tussen caissière en klant niet mogelijk. Meerdere kassa's in de supermarkt hebben daarom schermen van plexiglas bij de kassa gekregen ter bescherming. Dit om het fysieke contact tussen caissières en klanten te beperken. Op deze manier wordt er een veiligere werkomgeving gecreëerd voor caissières. 


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.