Dennis

Coronamaatregelen in de supermarkten

Plexiglas voor de kassa's en verzoeken om zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen. Dit zijn maatregelen die supermarkten in Kaag en Braassem nemen tijdens de coronacrisis.

Supermarkten verzoeken klanten om zoveel mogelijk alleen de boodschappen te halen. “We kunnen ons voorstellen dat boodschappen doen nu als een uitje voelt. Maar in verband met iedereen z’n gezondheid, willen wij jullie vragen om bezoek tot onze supermarkt zoveel mogelijk alleen te doen. Dat zorgt voor rust en veiligheid.”

Veel caissières zitten daarnaast sinds een paar dagen achter plexiglas. Bij het afrekenen aan de kassa is 1,5 meter afstand tussen caissière en klant niet mogelijk. Meerdere kassa's in de supermarkt hebben daarom schermen van plexiglas bij de kassa gekregen ter bescherming. Dit om het fysieke contact tussen caissières en klanten te beperken. Op deze manier wordt er een veiligere werkomgeving gecreëerd voor caissières. 


Meer nieuws

Gemeente gisteren 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige 27 sep. 2021 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.