BIJ René

Coronamelding van BIJ René blijkt vals alarm

Eerder werd er een bericht naar buiten gebracht over een medewerker van BIJ René, die in contact zou zijn geweest met iemand die besmet zou zijn met het coronavirus. Het café meldt nu dat dit vals alarm blijkt te zijn. 

‘’Dit contactmoment was in de privésfeer, in de buitenlucht en op gepaste afstand. Deze werknemer bleek echter geen symptomen te hebben van COVID-19 en is na dit contactmoment niet aan het werk geweest in ons restaurant. Nadat we hierover geïnformeerd werden hebben wij hierop direct actie ondernomen en ons personeelslid laten testen bij een privé-kliniek (GGD test namelijk niet zonder symptomen)’’, aldus het café op hun Facebook.

‘’Kort na de test op COVID-19 was er op de app van deze privé-kliniek te zien dat de testresultaten positief waren. Dit is dan ook de reden van ons besluit geweest om per direct onze horecagelegenheid te sluiten. We moesten het zekere voor het onzekere nemen en stellen te allen tijde uw en onze veiligheid voorop. Achteraf blijkt er een fout in het systeem van de kliniek te zitten. Hierdoor zijn er foute testresultaten met ons gedeeld. De privé-kliniek heeft deze fout in hun eigen systeem inmiddels ook officieel bevestigd. Onze medewerker blijkt, gelukkig, negatief getest op COVID-19.’’

Het restaurant laat dan ook weten morgen weer graag alle gasten veilig te ontvangen, met alle coronamaatregelen in acht genomen.


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.