Google Street View

Coronasteun van gemeente Kaag en Braassem?

De gemeente Kaag en Braassem wil kijken of zorginstellingen, ondernemers en verenigingen steun nodig hebben als gevolg van het coronavirus. Indien de bedrijven niet voldoende hebben aan de steunmiddelen van de overheid, wil de gemeente hen daarmee helpen.

Tijdens de commissievergadering bleek dat de gemeente een overschot van € 2,4 miljoen verwacht. Met dit geld wil de gemeente bedrijven helpen om hun hoofd boven water te houden in de coronacrisis. Een concreet plan is er nog niet, maar burgemeester en wethouders zijn druk bezig om alle mogelijkheden te bekijken.

Het college wil niet te snel beslissingen maken, dit heeft alles te maken met het kastekort van de aankomende jaren. Wethouder financiën Petra van der Wereld, laat tijdens de commissievergadering weten dat de gemeente minder geld krijgt uit het gemeentefonds. Hierdoor moeten ze weloverwogen keuzes maken.

Onderwijs

Wanneer de keuzes worden gemaakt is dus nog niet duidelijk, al liet Ronald Wesseling, raadslid van het CDA in Kaag en Braassem, wel weten dat hij zo snel mogelijk duidelijkheid wilde scheppen. Want naar de ondernemers helpen in de coronacrisis staat ook het onderwijs hoog in het prioriteitenlijstje.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.