Coronatest drive-in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandagmiddag 6 april kan het zorgpersoneel uit de regio Hollands Midden terecht bij de drive-in naast het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kunnen zich daar laten testen op het coronavirus.

Tijdens de persconferentie van 31 maart kondigde minister Hugo de Jonge aan dat al het zorgpersoneel (bij klachten) vanaf 6 april getest moet kunnen worden op het coronavirus. “Als we door te testen weten dat zij geen corona hebben, kunnen zij aan het werk blijven. Als zij wel corona hebben dan moeten ze thuis blijven en voorkomen we op die manier verdere verspreiding”, aldus de minister. GGD Hollands Midden is blij met deze ontwikkeling: “Zorgmedewerkers werken iedere dag met kwetsbare personen. Daarom is het van groot belang dat er duidelijkheid komt of zorgmedewerkers met klachten kunnen blijven werken.”

Coronatest drive-in

Daarom kunnen zorgmedewerkers uit de regio Hollands Midden zich nu laten testen bij de drive-in bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. “De coronatest drive-in is bedoeld voor zorgmedewerkers met klachten, die werkzaam en/of woonachtig zijn in de regio Hollands Midden. Denk aan medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ. Maar ook huisartsen zijn welkom”, licht GGD Hollands Midden toe.

Zorgmedewerkers van ziekenhuizen kunnen zich in het eigen ziekenhuis laten testen. Zorgmedewerkers die kortademig zijn en verkoudheidsklachten hebben, kunnen bellen met hun bedrijfsarts, huisarts of direct met het callcenter van de GGD Hollands Midden (085-0782878). Via een telefonische intake wordt bepaald of de zorgmedewerker in aanmerking komt voor de test. “Zorgmedewerkers die meer dan 38 graden koorts hebben komen nog niet in aanmerking voor de test. Wij verzoeken hen thuis te blijven tot ze 24 uur klachtenvrij zijn.”

Hoe werkt het?

Na de intake ontvangt de zorgmedewerker een uitnodiging voor het afnemen van de test in de drive-in. Vervolgens komt de zorgmedewerker op het afgesproken tijdstip met de auto naar Leiderdorp. Gedurende de test blijft de medewerker in de auto zitten. Na de afname analyseren de samenwerkingspartners Alrijne microbiologie en Eurofins | NMDL de test in de laboratoria en delen de uitslag met de GGD. De zorgmedewerker ontvangt binnen 48 uur na het afnemen van de test de uitslag van de GGD. Indien de test negatief is en er dus geen corona is vastgesteld, ontvangt de geteste medewerker een e-mail met de uitslag. Als de medewerker positief getest is en dus corona heeft, wordt de medewerker gebeld.

De test drive-in is een samenwerking tussen GGD Hollands Midden, SCAL Medische Diagnostiek en het Alrijne Ziekenhuis.


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.