Coronavirus komt wel heel dichtbij

Het coronavirus komt ineens wel heel dichtbij. Op maandag 2 maart is bij een 5-jarig kind in Alphen aan den Rijn het virus vastgesteld. Het kind is vorige week in Noord-Italië op vakantie geweest. 

Dit heeft onderzoek uitgevoerd door het Erasmus Medisch Centrum aangetoond. Het kind is in de voorjaarsvakantie op vakantie geweest in Noord-Italië. Sinds terugkomst in Alphen is het kind niet naar school geweest, maar zit het in thuisisolatie.

GGD Hollands Midden heeft de contacten van deze patiënt in kaart gebracht. Zij worden momenteel benaderd door de GGD en krijgen leefregels en instructies. Zij zullen in isolatie worden geplaatst indien bij hen ook klachten voordoen.

"Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen. Zij passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden", meldt de GGD.

Bron: https://www.ggdhm.nl/nieuws/item/nieuws/eerste-besmetting-met-het-nieuwe-coronavirus-in-regio-hollands-midden


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.