Coronavirus: noodverordening aangescherpt

Op zaterdagavond 14 maart om 20:00 uur ging de noodverordening in. Evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 personen zijn vanaf dat moment strafbaar. Veiligheidsregio Hollands Midden laat weten de noodverordening te hebben aangescherpt.

Dit hebben zij gedaan met het oog op de nieuwe maatregelen die sindsdien zijn genomen door het kabinet. Eerder was het al strafbaar om evenementen boven de 100 personen door te laten gaan, maar nu geldt dit ook voor het openhouden van de volgende inrichtingen:

  • Inrichtingen waar ter plaatse eten of drinken wordt verkocht en genuttigd (eet- en drinkgelegenheden), met uitzondering van inrichtingen in bedrijven die niet voor het publiek toegankelijk zijn (bedrijfskantines en bedrijfscatering) en inrichtingen in hotels ten behoeve van de hotelgasten;
  • Sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden;
  • Sauna’s;
  • Inrichtingen waar bedrijfsmatig gelegenheid wordt gegeven tot het verrichten van seksuele handelingen met of voor een derde tegen betaling of bedrijfsmatig vertoningen van erotisch-pornografische aard worden aangeboden;
  • Coffeeshops, behalve als afhaallocatie. In dat geval dient de duur van het verblijf zoveel mogelijk beperkt te worden.

Deze maatregelen gelden tot maandag 6 april.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.