COVID-maatwerkregeling vrijwilligersorganisaties uitgekeerd

Ook vrijwilligersorganisaties ervaren grote gevolgen van de COVID-maatregelen. Aanleiding voor de gemeente Kaag en Braassem om in februari 2021 een regeling vast te stellen voor deze organisaties, omdat deze organisaties van groot belang zijn voor onze samenleving en de ondersteuning nodig hebben om hun maatschappelijke rol te kunnen blijven invullen. Deze regeling is vastgesteld in aanvulling op de landelijke regelingen, waar deze groep organisaties niet altijd of maar beperkt voor in aanmerking komen.

Aanvragen maatwerkregeling

Voor deze regeling is een maximaal bedrag beschikbaar gesteld van 166.000 euro. dertien organisaties hebben een aanvraag ingediend, waarvan twaalf organisaties nu ook daadwerkelijk een financiële bijdrage ontvangen. Eén aanvraag is afgekeurd omdat deze organisatie pas financiële consequenties ervaart vanaf het jaar 2021, terwijl deze regeling bedoeld is voor het jaar 2020. De totaal toegekende steun bedraagt € 71.420,26.

Resultaten 2021

Verenigingen geven aan dat zij juist in 2021 problemen gaan verwachten. Dat heeft onder andere te maken met minder inkomsten vanuit contributie. Daarnaast is het voor de kleine organisaties lastig om gebruik te maken van de landelijke regelingen, sommige grotere organisaties lukt dit soms wel. We ondersteunen vrijwilligersorganisaties hierin.

Vanuit de beschikbare lokale subsidie is na het uitkeren van de goedgekeurde twaalf aanvragen nog € 94.724.74 beschikbaar. In de komende periode wil de gemeente samen met de doelgroep kijken hoe dit budget ingezet kan worden om deze organisaties dan wel de doelen waar zij aan bijdragen te ondersteunen. Vrijwilligersorganisaties die hierin mee willen denken zijn van harte welkom.


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.