COVID-maatwerkregeling vrijwilligersorganisaties uitgekeerd

Ook vrijwilligersorganisaties ervaren grote gevolgen van de COVID-maatregelen. Aanleiding voor de gemeente Kaag en Braassem om in februari 2021 een regeling vast te stellen voor deze organisaties, omdat deze organisaties van groot belang zijn voor onze samenleving en de ondersteuning nodig hebben om hun maatschappelijke rol te kunnen blijven invullen. Deze regeling is vastgesteld in aanvulling op de landelijke regelingen, waar deze groep organisaties niet altijd of maar beperkt voor in aanmerking komen.

Aanvragen maatwerkregeling

Voor deze regeling is een maximaal bedrag beschikbaar gesteld van 166.000 euro. dertien organisaties hebben een aanvraag ingediend, waarvan twaalf organisaties nu ook daadwerkelijk een financiële bijdrage ontvangen. Eén aanvraag is afgekeurd omdat deze organisatie pas financiële consequenties ervaart vanaf het jaar 2021, terwijl deze regeling bedoeld is voor het jaar 2020. De totaal toegekende steun bedraagt € 71.420,26.

Resultaten 2021

Verenigingen geven aan dat zij juist in 2021 problemen gaan verwachten. Dat heeft onder andere te maken met minder inkomsten vanuit contributie. Daarnaast is het voor de kleine organisaties lastig om gebruik te maken van de landelijke regelingen, sommige grotere organisaties lukt dit soms wel. We ondersteunen vrijwilligersorganisaties hierin.

Vanuit de beschikbare lokale subsidie is na het uitkeren van de goedgekeurde twaalf aanvragen nog € 94.724.74 beschikbaar. In de komende periode wil de gemeente samen met de doelgroep kijken hoe dit budget ingezet kan worden om deze organisaties dan wel de doelen waar zij aan bijdragen te ondersteunen. Vrijwilligersorganisaties die hierin mee willen denken zijn van harte welkom.


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.