CTB-gelden (CoronaToegangsBewijs) direct naar horeca en vrijwilligersorganisaties in Kaag en Braassem

De gemeente Kaag en Braassem gaat bij de Veiligheidsregio Hollands Midden een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor extra budget dat door de minister beschikbaar is gesteld voor de handhaving van het CTB (coronatoegangsbewijs). In de praktijk ligt de handhaving voor een groot deel bij de horeca en vrijwilligersorganisaties zoals sportverenigingen.

Achtergrond gelden

De rijksoverheid heeft een incidentele bijdrage van 45 miljoen beschikbaar gesteld ter ondersteuning op de controle van het coronatoegangsbewijs (hierna: CTB) op locaties waar dit nodig is. Dit geld is verdeeld onder alle Veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio Hollands-Midden heeft een bedrag van € 2.097.264,36 ontvangen. Vervolgens is hierover een verdeelsleutel gelegd om zo een efficiënte en rechtmatige verdeling per gemeente te reserveren. Er is totaal een bedrag van € 66.105 voor Kaag en Braassem gereserveerd.

Geld direct naar horeca en vrijwilligersorganisaties

In Kaag en Braassem zien wij dat deze partijen zich goed inzetten om deze nieuwe taak zo goed als mogelijk vorm te geven. Dit is dan ook de reden dat de gemeente Kaag en Braassem deze budgetten 1-op-1 beschikbaar stelt aan de horeca en vrijwilligersorganisaties (via de beheerders van de verschillende accommodaties). Er wordt € 29.500 beschikbaar gesteld voor de horeca (€ 500 per ondernemer) en € 33.000 voor vrijwilligersorganisaties (€ 1.000 voor de kleine en € 2.000 voor grote organisaties).

De middelen voor vrijwilligersorganisaties worden uitbetaald aan de accommodaties waar de vrijwilligersorganisaties gebruik van maken. De partijen die de bijdrage ontvangen wordt verzocht deze bijdrage in samenspraak met eventuele huurders (waarop het CTB van toepassing is) in te zetten. In de verdeling is gewerkt met een wegingsfactor waarbij de afweging is gemaakt in hoeverre deze partij consequenties ervaart door de ingevoerde CTB-plicht. De grotere organisaties kunnen een aanvraag voor maximaal € 2.000 doen en de kleinere organisaties een aanvraag van maximaal € 1.000. Alle betrokken partijen ontvangen een brief waarin staat op welk bedrag zij een beroep kunnen doen en wat zij moeten doen om in aanmerking te komen voor de bijdrage.

Oproep aan bezoekers

Echter, een belangrijk deel van de uitvoerbaarheid is afhankelijk van het gedrag van de bezoekers. "Wij roepen alle bezoekers dan ook op om deze partijen te helpen in het uitvoeren van deze nieuwe taak en de gestelde huisregels op te volgen. We zien dat het in Kaag en Braassem over het algemeen goed gaat. Laten we dat met elkaar zo voortzetten en elkaar helpen waar nodig!"


Meer nieuws

Politie vandaag 15:12

23-jarige automobilist aangehouden vanwege pepperspraybusje

Zaterdagochtend zagen agenten op de Veenderdijk in Rijpwetering een auto al slingerend over de weg rijden. Toen zij de bestuurder hierop aanspraken, bleek hij een busje pepperspray binnen handbereik te hebben liggen.

Politie gisteren 09:48

iPads gevonden in Roelofarendsveen

Afgelopen vrijdag, 21 januari heeft een oplettende getuige een vijf iPads gevonden in een blikvanger aan de Breitnerlaan in Roelofarendsveen.

Overige 22 jan. 2022 10:54

Tulpen.nl haalt 3.000 euro op voor stichting MIND

Tulpen.nl in Roelofarendsveen heeft 3.000 euro ingezameld voor stichting MIND. Op 20 januari werd deze cheque aan Madelon Balm en Lotte de Roode overhandigd. Zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er in deze tijd aandacht is voor de mentale gezondheid onder jongeren.

Advertorial Gezondheid en welzijn 21 jan. 2022 11:01

Tips om de winterdip te verslaan!

Misschien herken je het wel: je hebt veel moeite om 's ochtends uit bed te komen, je voelt je iets minder energiek dan in de zomer en je kunt je maar moeilijk concentreren... Grote kans dat je een winterdip te pakken hebt! Plutosport geeft je dé tips om snel weer wat beter in je vel te zitten.