D66 Kaag en Braassem

D66: Samen zijn wij de gemeente

Samen zijn wij de gemeente. Dat is de titel van het verkiezingsprogramma van D66. "Voor mijbetekent dit dat de gemeente van alle inwoners is en we er samen het beste van maken. De komendejaren wil D66 verder gaan met het betrekken van de kennis en kunde van onze inwoners bij hetmaken, uitvoeren en beslissen over gemeentelijke plannen", zegt Lijsttrekker Nick van Egmonddaarover.

Voor D66 staat wonen en samenleven centraal. Ook in Kaag & Braassem zit de woningmarkt op slot. D66 blijft zich inzetten voor meer woningen en het beter verdelen van de woningen. Dit vraagt volgens Van Egmond onverminderde aandacht. "De laatste jaren heeft D66 het voortouw genomen bij een extra impuls voor jongerenhuisvesting, maar eigenlijk is er voor alle soorten woningen meer vraag dan aanbod."

Wonen gaat voor D66 verder dan alleen een dak boven je hoofd. Het is ook prettig om te wonen in een mooie, groene omgeving. D66 vindt dat recreatie naast een mooie kans om ons gebied aan anderen te laten zien vooral de mogelijkheid biedt om als inwoners van de eigen omgeving te genieten.

Over de uitdagingen die op de gemeente afkomen zegt de Lijsttrekker: "Er komen verschillende uitdagingen op de gemeente af, waaronder de energietransitie." D66 maakt ambitieuze keuzes in de verduurzaming van onze gemeente. De aankomende jaren zal hard gewerkt moeten worden aan verschillende klimaatdoelen. D66 vindt het hierbij belangrijk voor de gemeente om zoveel mogelijk samen te doen, te stimuleren en het goede voorbeeld te geven.


Het opwekken van energie is een opgave voor het hele land, dus ook voor Kaag & Braassem. "Wij zijn geen voorstander van het opofferen van het Groene Hart voor de energietransitie. Wel zien we de verantwoordelijkheid van elke gemeente om zijn steentje bij te dragen." D66 zet zich in om dit regionaal op te pakken, met behoud van het Groene Hart.


Een volgende uitdaging waar van Egmond aandacht voor wil zijn de gevolgen van de coronacrisis. "De coronacrisis is niet zomaar voorbij en zal zowel in de economie als in de samenleving langdurige gevolgen hebben. Hoe ziet ons nieuwe normaal eruit? Hoe zorgen we ervoor dat we elkaar weer kunnen ontmoeten en weer nieuwe dingen kunnen ondernemen? Hier zullen we met z’n allen aan moeten werken. D66 staat daarom voor een gemeente die creatief probeert mee te denken en ruimte te geven aan ideeën en ontwikkelingen met, voor en door inwoners."


Wil je meer weten over de plannen van D66 Kaag en Braassem. Bekijk de standpunten en het verkiezingsprogramma op https://d66.nl/kaagenbraassem/


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.