Pixabay

D66KB oprichter beschuldigd van MeToo-praktijken

Volgens een klokkenluidster binnen D66, die haar verhaal deed op een anoniem schrijversplatform write.as, gaat het al jaren mis in de partij met seksuele intimidatie. D66’er Frans van Drimmelen zou een hoofdrol spelen in het Me-Too verhaal.

Behalve de klokkenluidster zouden meer vrouwen slachtoffer geweest zijn, maar durven die niet met hun verhaal naar buiten te komen. Haar doel is om voor al die vrouwen gerechtigheid te krijgen.

Van Drimmelen, één van de initiatiefnemenrs van D66 Kaag en Braassem, laat weten dat hij zich ‘’absoluut niet herkent in de insinuaties’’. Hij vervolgt: ‘’Los van mijn persoonlijke emotie, vind ik het verschrikkelijk dat deze berichtgeving organisaties raakt zoals D66 en ons adviesbureau; omgevingen waar we grensoverschrijdend gedrag niet tolereren.’’ Wel laat hij weten mee te willen werken aan het zorgvuldig onderzoek.

Het kantoor van Van Drimmelen laat weten zeer aangeslagen te zijn van het nieuws, en ook mee te werken aan het onderzoek. Op het kantoor zijn geen andere MeToo-meldingen binnengekomen.

Meer lezen? Klik dan hier.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.