Pixabay

D66KB oprichter beschuldigd van MeToo-praktijken

Volgens een klokkenluidster binnen D66, die haar verhaal deed op een anoniem schrijversplatform write.as, gaat het al jaren mis in de partij met seksuele intimidatie. D66’er Frans van Drimmelen zou een hoofdrol spelen in het Me-Too verhaal.

Behalve de klokkenluidster zouden meer vrouwen slachtoffer geweest zijn, maar durven die niet met hun verhaal naar buiten te komen. Haar doel is om voor al die vrouwen gerechtigheid te krijgen.

Van Drimmelen, één van de initiatiefnemenrs van D66 Kaag en Braassem, laat weten dat hij zich ‘’absoluut niet herkent in de insinuaties’’. Hij vervolgt: ‘’Los van mijn persoonlijke emotie, vind ik het verschrikkelijk dat deze berichtgeving organisaties raakt zoals D66 en ons adviesbureau; omgevingen waar we grensoverschrijdend gedrag niet tolereren.’’ Wel laat hij weten mee te willen werken aan het zorgvuldig onderzoek.

Het kantoor van Van Drimmelen laat weten zeer aangeslagen te zijn van het nieuws, en ook mee te werken aan het onderzoek. Op het kantoor zijn geen andere MeToo-meldingen binnengekomen.

Meer lezen? Klik dan hier.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.