Pixabay

D66KB oprichter vrijgepleit van MeToo-praktijken

Volgens een klokkenluidster binnen D66, die haar verhaal deed op een anoniem schrijversplatform write.as, ging het al jaren mis in de partij met seksuele intimidatie. Hoofdrolspeler in het verhaal, D66’er Frans van Drimmelen, is vrijgepleit van de beschuldigingen.

Behalve de klokkenluidster zouden meer vrouwen slachtoffer geweest zijn, maar durven die niet met hun verhaal naar buiten te komen. Haar doel was om voor al die vrouwen gerechtigheid te krijgen.

Van Drimmelen, één van de initiatiefnemers van D66 Kaag en Braassem, liet weten dat hij zich ‘’absoluut niet herkent in de insinuaties’’. Hij vervolgde: ‘’Los van mijn persoonlijke emotie, vind ik het verschrikkelijk dat deze berichtgeving organisaties raakt zoals D66 en ons adviesbureau; omgevingen waar we grensoverschrijdend gedrag niet tolereren.’’

Gisterenavond is uit een rapport van onderzoeksbureau BING, dat in opdracht van D66 geschreven is, gebleken dat Van Drimmelen vrijgepleit is van dergelijke beschuldigingen. Wel zou de bestaande cultuur binnen D66 door sommigen als onveilig ervaren worden volgens het rapport.

Van Drimmelen laat weten blij te zijn met de conclusies van het rapport. Op basis hiervan zal hij zijn taken hervatten en zich weer op de toekomst richten, zo laat hij weten.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.