Pixabay

Daling aantal nieuwe coronabesmettingen zet zich voort in gemeente Kaag en Braassem

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze gemeente lag afgelopen week een stuk lager dan de afgelopen maanden het geval was. GGD Hollands Midden meldt in gemeente Kaag en Braassem afgelopen week 46 besmettingen in totaal.

GGD Hollands Midden meldt dat er afgelopen week 46 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Kaag en Braassem zijn geconstateerd, een aanzienlijke daling. Het aantal gemelde ziekenhuisopnamen staat op 0. Er zijn afgelopen week geen inwoners overleden aan het coronavirus.

Middelbare scholen volledig open

Er zijn versoepelingen aangekondigd voor het middelbaar onderwijs. De middelbare scholen mogen vanaf maandag 31 mei weer volledig open. Leerlingen hoeven dan onderling geen afstand te houden, maar nog wel van het onderwijspersoneel. Vanaf maandag 7 juni moeten alle scholen volledig open. Volgens het Outbreak Management Team is het openen van de middelbare scholen op deze manier verantwoord.

Leerlingen dienen ook zelftesten af te nemen. Rijksoverheid meldt dat alle middelbare scholen op 31 mei voldoende zelftesten hebben ontvangen, zodat onderwijspersoneel en leerlingen thuis twee keer per week preventief kunnen testen. Daardoor kunnen besmettingen op school voorkomen worden. De zelftesten worden ook ingezet als er een besmetting bekend wordt (risicogericht).

Verdere versoepelingen

Niet alleen in gemeente Kaag en Braassem gaat het de goede kant op met het aantal nieuwe coronabesmettingen. Landelijk is ook een duidelijke daling zichtbaar. Wat betekent dit voor verdere versoepelingen? Het demissionaire kabinet maakt naar verwachting op 1 juni bekend of er meer beperkingen worden opgeheven en per wanneer dit dan zal gaan gebeuren. Het demissionaire kabinet overweegt bijvoorbeeld om de nieuwe versoepelingen al op zaterdag 5 juni in te laten gaan in plaats van op woensdag 9 juni. In aanloop daar naartoe bespreken de 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio dit vandaag tijdens het Veiligheidsberaad.

 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.