Daniek de Groot uit Woubrugge wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2020

Daniek de Groot uit Woubrugge is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020. Naast de bokaal wint hij € 500,-. Bijna 200 inwoners van Kaag en Braassem brachten hun stem uit op Daniek.

Daniek staat in de gemeente bekend als de man die de lokale Chinees redde door een oproep te doen en hen te begeleiden in online marketing. Hij haalde daarmee zelfs het landelijke nieuws. Na het redden van de ‘Eastern Express Woubrugge’ ontfermt hij zich nu ook over de Woubrugse Oranjevereniging.

Tien genomineerden

Afgelopen weken konden inwoners van Kaag en Braassem stemmen op hun favoriete lokale initiatief. Zij konden daarbij kiezen uit tien genomineerden, die waren voorgedragen door leden van PRO Kaag en Braassem. De andere genomineerden waren het Sociaal Noodfonds Kaag en Braassem, de VJR, Tennisvereniging Leimuiden, Stichting GGK, ROAkamp, dierenweide Rijnsaterwoude, 4 en 5 mei Comité Kaag en Braassem, Heel Rijnsaterwoude Wandelt en Contactclown Toet.

Teruggeven aan de gemeenschap

Het is de derde keer dat de PRO Goed voor elkaar bokaal uitgereikt wordt. PRO Kaag en Braassem heeft de verkiezing in het leven geroepen om aandacht te vragen voor alle mooie initiatieven in de gemeente en om een pluim te geven aan alle mensen die zich belangeloos inzetten om het leven in Kaag en Braassem nog leuker, beter of mooier te maken. Fractievoorzitter Ruud van der Star: “PRO Kaag en Braassem en haar leden geloven in de kracht van de gemeenschap. Onze gemeente wordt gemaakt door haar inwoners. In de wijken, op scholen en bij verenigingen en clubs wordt bepaald hoe fijn het leven is in Kaag en Braassem. Onze inwoners zijn bijzonder betrokken en zetten zich vaak vol enthousiasme en energie in voor anderen. PRO Kaag en Braassem wil die inzet belonen. Daarom geven we op deze manier een flink deel van de contributie-inkomsten terug aan diezelfde gemeenschap.”

Uitreiking

Natuurlijk houdt ook PRO Kaag en Braassem zich aan de voorschriften van het RIVM. De uitreiking van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020 vindt daarom online plaats op zaterdag 28 maart om 17.00 uur en wordt live gestreamd via het Facebook- en Instagramaccount van PRO Kaag en Braassem.

Eerder zei Daniek dat hij niet verwacht bovenaan te eindigen. ‘’Super leuk dat ik genomineerd ben. Ik verwacht onderaan te eindigen’’, lachte De Groot, waarop hij vervolgde: ‘’Je kunt als persoon moeilijk strijden tegen verenigingen met al hun leden. Maar we zullen het zien, dit is al mooi.’’


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.