Daniek de Groot uit Woubrugge wint PRO Goed voor elkaar bokaal 2020

Daniek de Groot uit Woubrugge is de winnaar van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020. Naast de bokaal wint hij € 500,-. Bijna 200 inwoners van Kaag en Braassem brachten hun stem uit op Daniek.

Daniek staat in de gemeente bekend als de man die de lokale Chinees redde door een oproep te doen en hen te begeleiden in online marketing. Hij haalde daarmee zelfs het landelijke nieuws. Na het redden van de ‘Eastern Express Woubrugge’ ontfermt hij zich nu ook over de Woubrugse Oranjevereniging.

Tien genomineerden

Afgelopen weken konden inwoners van Kaag en Braassem stemmen op hun favoriete lokale initiatief. Zij konden daarbij kiezen uit tien genomineerden, die waren voorgedragen door leden van PRO Kaag en Braassem. De andere genomineerden waren het Sociaal Noodfonds Kaag en Braassem, de VJR, Tennisvereniging Leimuiden, Stichting GGK, ROAkamp, dierenweide Rijnsaterwoude, 4 en 5 mei Comité Kaag en Braassem, Heel Rijnsaterwoude Wandelt en Contactclown Toet.

Teruggeven aan de gemeenschap

Het is de derde keer dat de PRO Goed voor elkaar bokaal uitgereikt wordt. PRO Kaag en Braassem heeft de verkiezing in het leven geroepen om aandacht te vragen voor alle mooie initiatieven in de gemeente en om een pluim te geven aan alle mensen die zich belangeloos inzetten om het leven in Kaag en Braassem nog leuker, beter of mooier te maken. Fractievoorzitter Ruud van der Star: “PRO Kaag en Braassem en haar leden geloven in de kracht van de gemeenschap. Onze gemeente wordt gemaakt door haar inwoners. In de wijken, op scholen en bij verenigingen en clubs wordt bepaald hoe fijn het leven is in Kaag en Braassem. Onze inwoners zijn bijzonder betrokken en zetten zich vaak vol enthousiasme en energie in voor anderen. PRO Kaag en Braassem wil die inzet belonen. Daarom geven we op deze manier een flink deel van de contributie-inkomsten terug aan diezelfde gemeenschap.”

Uitreiking

Natuurlijk houdt ook PRO Kaag en Braassem zich aan de voorschriften van het RIVM. De uitreiking van de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020 vindt daarom online plaats op zaterdag 28 maart om 17.00 uur en wordt live gestreamd via het Facebook- en Instagramaccount van PRO Kaag en Braassem.

Eerder zei Daniek dat hij niet verwacht bovenaan te eindigen. ‘’Super leuk dat ik genomineerd ben. Ik verwacht onderaan te eindigen’’, lachte De Groot, waarop hij vervolgde: ‘’Je kunt als persoon moeilijk strijden tegen verenigingen met al hun leden. Maar we zullen het zien, dit is al mooi.’’


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiënten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Overige vandaag 14:29

Eerste stap kerk Hoogmade gezet

De Hoogmadese pastorie van de Onze Lieve Vrouw-Geboorte kerk die in november afbrandde, mag deze week eindelijk weer betreden worden. 

Algemeen vandaag 13:01

Best gelezen berichten van vorige week

Geen week is hetzelfde in de gemeente Kaag en Braassem. Wat gebeurde er allemaal vorige week? En welke berichten van de afgelopen week vonden jullie het meest interessant?

Algemeen vandaag 11:39

Fraudeurs actief op WhatsApp

Er zijn fraudeurs actief op WhatsApp. Door zich voor te doen als een familielid in financiële nood proberen ze iemand geld af te troggelen. De politie waarschuwt voor deze oplichters.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!