Axel Drenth
Advertorial theater

De allerlaatste Harrie Vermeulen

Jon van Eerd kruipt voor de laatste keer in de huid van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur onlangs bekend dat hij niet langer deze rol zal vervullen. Nog één keer is Harrie Vermeulen te zien in de voorstelling Zo vader zo zoon, op woensdag 25 januari in Theater Castellum.

Jon van Eerd laat zich wederom van zijn grappigste kant zien, met aan zijn zijde Joey Schalker, Nandi van Beurden, Susanna Pleiter en Arie Cupé. In deze nieuwe voorstelling trakteert Van Eerd het publiek weer op hilarische avonturen en belevenissen en staat een vader-zoonrelatie centraal.

“Vorig jaar in ‘Harrie neemt de benen’ had Harrie een neef. Toen ik die voorstelling aan het schrijven was, had ik al het idee dat het heel leuk zou zijn als Harrie een zoon had”, vertelt Van Eerd. “Dan begint het te borrelen en te bubbelen en anderhalf à twee jaar later is daar de nieuwe voorstelling.” Dat schrijven doet Van Eerd veel op de achterbank van de auto. “Tijdens een tournee zijn we natuurlijk veel onderweg en met files helemaal. Ik laat me rijden en kan zo die verloren tijd gebruiken om te schrijven.”

“Er zitten veel tekstuele grappen in, maar natuurlijk zijn de visuele en absurdistische elementen weer als vanouds aanwezig.” Vaste pijlers voor de voorstellingen waren de absurdistische humor, het minivakantiegevoel en dat de bezoekers met een blij en onbezorgd gevoel de zaal verlieten. Het afscheid van Harrie betekent zeker niet dat Van Eerd stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerd’s Pretpakhuis zal hij zeker actief blijven schrijven en regisseren.

Tickets De laatste voorstelling, Zo vader zo zoon, is op woensdag 25 januari (aanvang 20:15 uur) te zien in Alphen aan den Rijn.

Koop kaarten.


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.