Axel Drenth
Advertorial theater

De allerlaatste Harrie Vermeulen

Jon van Eerd kruipt voor de laatste keer in de huid van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur onlangs bekend dat hij niet langer deze rol zal vervullen. Nog één keer is Harrie Vermeulen te zien in de voorstelling Zo vader zo zoon, op woensdag 25 januari in Theater Castellum.

Jon van Eerd laat zich wederom van zijn grappigste kant zien, met aan zijn zijde Joey Schalker, Nandi van Beurden, Susanna Pleiter en Arie Cupé. In deze nieuwe voorstelling trakteert Van Eerd het publiek weer op hilarische avonturen en belevenissen en staat een vader-zoonrelatie centraal.

“Vorig jaar in ‘Harrie neemt de benen’ had Harrie een neef. Toen ik die voorstelling aan het schrijven was, had ik al het idee dat het heel leuk zou zijn als Harrie een zoon had”, vertelt Van Eerd. “Dan begint het te borrelen en te bubbelen en anderhalf à twee jaar later is daar de nieuwe voorstelling.” Dat schrijven doet Van Eerd veel op de achterbank van de auto. “Tijdens een tournee zijn we natuurlijk veel onderweg en met files helemaal. Ik laat me rijden en kan zo die verloren tijd gebruiken om te schrijven.”

“Er zitten veel tekstuele grappen in, maar natuurlijk zijn de visuele en absurdistische elementen weer als vanouds aanwezig.” Vaste pijlers voor de voorstellingen waren de absurdistische humor, het minivakantiegevoel en dat de bezoekers met een blij en onbezorgd gevoel de zaal verlieten. Het afscheid van Harrie betekent zeker niet dat Van Eerd stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerd’s Pretpakhuis zal hij zeker actief blijven schrijven en regisseren.

Tickets De laatste voorstelling, Zo vader zo zoon, is op woensdag 25 januari (aanvang 20:15 uur) te zien in Alphen aan den Rijn.

Koop kaarten.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.