De beste burgemeester voor de gemeente Kaag en Braassem: denk mee!

De gemeente Kaag en Braassem is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Eind 2021 vertrekt burgemeester Marina van der Velde-Menting na een mooie periode van 11 jaar als burgemeester van onze gemeente.

Wat is er al gebeurd?

Vanuit de gemeenteraad is de vertrouwenscommissie samengesteld. In Kaag en Braassem bestaat de vertrouwenscommissie uit een vertegenwoordiging van de fracties;

  • de heer H.S. van der Star (voorzitter)
  • mevrouw K. Straver-Van der Wereld
  • de heer R. Wesselink
  • de heer N.G. van Egmond
  • de heer P.C. van Dijk

Volgende stap; opstellen profiel. Denk mee!

Wat voor soort burgemeester zoeken wij? Om de beste burgemeester te vinden, stelt de gemeenteraad eerst een profielschets vast. Deze beschrijft onder meer wat we van de burgemeester verwachten en welke eigenschappen en kwaliteiten de nieuwe burgemeester moet hebben.

De gemeenteraad vindt het belangrijk om van u als inwoner, ondernemer of maatschappelijke partner te horen hoe u hierover denkt. Met deze korte online enquête (https://nl.surveymonkey.com/r/XCLK7N5) kunt u aangeven wat u belangrijk vindt in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

U kunt de vragenlijst invullen tot en met vrijdag 26 februari aanstaande. De resultaten van de enquête worden meegenomen in de profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Op 24 februari is er, op aanmelding, daarnaast een moment om in te spreken en een aanvulling te geven op de profielschets. Meer informatie over deze digitale avond volgt.

Vervolgstappen in het proces

Op 18 maart vindt een extra openbare raadsvergadering plaats waarin de profielschets wordt vastgesteld door de gemeenteraad. In juli 2021 vindt een besloten raadsvergadering plaats waarin de raad het besluit neemt wie wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. In november 2021 wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd.

Vragen?

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact met ons op via communicatie@kaagenbraassem.nl.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.