De intocht van Sinterklaas in Leimuiden en Rijnsaterwoude gaat op een alternatieve wijze door

Het coronavirus leek opnieuw roet in het eten te gooien. Niet te veel mensen bij elkaar, allemaal 1,5 meter afstand houden, allerlei verboden om niet te mogen reizen. Het werd lastig om een intocht van Sinterklaas te organiseren, maar stichting decembercomité kwam met een oplossing. Bekijk hier de preview!

‘Sinterklaas en de geheime intocht locatie’, een serie van vijf afleveringen waarin de kinderen voorzien worden van een spannende aanloop naar pakjesavond. In de vijf afleveringen zijn de Sint en zijn pieten opzoek naar dé locatie voor de geheime intocht. Aangezien niemand weet waar de werkelijke intocht plaats vindt worden er overal maatregelen genomen, zo zet de gemeente alvast dranghekken neer en staat iedereen op de uitkijk. Ook zijn er alvast pieten die in Leimuiden en Rijnsaterwoude op verkenning zijn naar stoute kinderen.

In de filmpjes worden kinderen en ouders attent gemaakt dat de intocht van Sinterklaas niet op de gebruikelijke plaats in Leimuiden of Rijnsaterwoude is. Uiteindelijk wordt op 21 november de intocht door middel van een filmpje gedeeld. Iedereen kan deze dan op een veilig manier vanuit thuis kijken. ‘’Het is een ingewikkelde aanloop, maar aan het eind zal iedereen enthousiast zijn’’, laat de organisatie van stichting decembercomité weten.

De serie afleveringen is te zien op het YouTube kanaal of website van Sinterklaas en de geheime intocht locatie. De eerste aflevering komt 13 november online.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.