Dennis

De molen in Oude Wetering opnieuw gerestaureerd

Zaterdagnacht 16 november meldden diverse getuigen bij de politie over een 18-jarige verdachte uit Oude Wetering. Hij had onder andere de windmolen vernield. Deze windmolen, die al veel heeft moeten doorstaan, is deze week gerestaureerd.

De jongen werd verdacht van openbare dronkenschap, baldadigheid en vernieling. Zo zou hij behalve daarnaast de putdeksel in de vijver gegooid hebben bij de Saskia van Uylenburchlaan. Ook gooide hij in een bushokje de prullenbak leeg. 

De molen is nu eindelijk weer hersteld. 

De blauwe molen

Op zaterdag 25 augustus 2018 werd de replica van de blauwe molen van Oud Ade officieel in gebruik genomen op het grasveld naast museum Oud Alkemade in Oude Wetering. De replica is in 1969 gebouwd door Roen Vrijburg, zoon van een molenbouwer in Oud Ade.

Jarenlang stond de molen bij dochter Marie Vrijburg op Kaageiland. Toen de familie verhuisde naar Oude Wetering werd de molen geschonken aan museum Oud Alkemade.

De molen heeft al veel moeten doorstaan. Zo werd deze al in 2007 gerestaureerd, nadat vandalen de molen vernield hadden. In 2018 werd de molen vernield door een storm.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.