Josh Walet

De nasleep van de kerkbrand in Hoogmade

Op maandagmiddag 4 november is er bij het afbranden van de verf brand ontstaan in de kerk in Hoogmade. De kerk werd gistermiddag opgegeven door de brandweer. Vandaag wordt de schade in kaart gebracht.

Tekst loopt door onder het fotoalbum.

Fotoalbum

Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Josh Walet)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
Kerkbrand Hoogmade (foto: Dennis)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.15.jpeg (foto: Josh Walet)
kerkbrand hoogmade (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16.jpeg (foto: Josh Walet)
WhatsApp Image 2019-11-04 at 17.33.16-2.jpeg (foto: Josh Walet)

De brandweer is de hele nacht bezig geweest met het nablussen van de brand in de kerk. Op dit moment is de kerk afgeschermd met hekken om de veiligheid van omwonenden te kunnen garanderen. Op dinsdag 5 november vindt er een inspectie plaats om in kaart te brengen welke schade de brand heeft aangericht. De stabiliteit van de kerk zal hierbij ook worden beoordeeld. De gemeente laat weten dat er een ladderwagen naar Hoogmade komt om de staat van de toren beter te kunnen beoordelen.

Bewoners en school
Op maandag 4 november werden de school en woningen in de buurt ontruimd in verband met ‘valgevaar’. Een groot deel van de omwonenden heeft vannacht thuis kunnen slapen, maar enkele bewoners van de Kerkstraat moesten een ander onderkomen zoeken. De gemeente heeft uitgebreid gesproken met de bewoners over de situatie. De school is uitgebreid gecontroleerd door de brandweer en is op dinsdag 5 november gewoon open gegaan.

Roetdeeltjes Van Alckmaerlaan
Bij de brand zijn roetdeeltjes vrijgekomen. De roetdeeltjes zijn in de Van Alckmaerlaan neergekomen. Het algemene advies voor contact met roetneerslag is wassen met water en zeep. Zichtbare roetdeeltjes op bijvoorbeeld uw auto, fiets of tuinmeubilair kunt u afwassen met warm water en zeep. Probeer verspreiding te voorkomen en spoel voor het naar binnen gaan schoenen schoon met water en zeep.

Verminderde mobiele bereikbaarheid
De GSM masten die aan de kerk gemonteerd zaten zijn gesneuveld bij de brand. Dat betekent dat er sprake kan zijn van verminderde mobiele bereikbaarheid in Hoogmade en omgeving.

Meer informatie volgt.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.